21 augusti 2011

kräftdelikat i kvadrat.




Fick en hop kräftor över efter kräftkalaset med fina vännerna. Vad göra om inte en liten kräftsoppa med kok av skal och allt? Skaldjurssoppa när man tar vara på smaken i skalen blir alltid gott. Tidigare har jag mer fräst skalen i en stor traktörpanna. Den här gången testade jag att koka ur dem. Får nog säga att jag håller på fräsa framför koka i smakutbyte.






Men det som blev helt gudomligt gott var kräfttoasten vi gjorde till! Så här gjorde jag för 2 rejäla:
8 kräftstjärtar -hackade
Philadelfiaost -en rejäl klick
Gräslök - en nypa finhackad
Rostbröd, 4 smörade skivor

Rör ihop de tre första, bre ut på två av rostbröden
Lägg ihop med de två andra brödskivorna
Rejäl klick äkta smör i pannan, stek gyllene på båda sidor
Skär i trekanter och njuuut!












Tycker det är lite kul att blanda porslinsserierna: Villroy & Bosch Old Luxembourg med Blå Eld och Mon Amie.

1 kommentar:

Skridskoänkans glada dagar sa...

Ser så gott ut . Din porslinsblanding var också väldigt lyckad!

Ska snart linka iväg till Långbro Värdshus som ligger alldeles i närheten , hoppas att det bjuder på lika god mat som hemma hos dig!

Kram Carina