23 februari 2011

blivande badrum del 2.

foto: gustavsberg


Badrum, badrum, badrum... Om du inte läste första delen om vårt blivande badrum missade du ett frosseri i vacker mosaik och lite till. När golv och väggar är på plats ska ju något fylla utrymmet.

Eftersom golvytan är rätt rymlig -dryga 13m2- kan man möblera lite mera som ett i rum. Snedtaket stoppar effektivt möjligheten att ha en vanlig duschplats: Duschande stående på två ben får stanna nere och mitt älskade Gustavsbergsbadkar på ben får flytta upp. När vi nu ändå inte kan stå och duscha i badkaret utan mer finbada kläcktes den briljanta idéen att det får stå fritt ut från ett hörn.

Den coolare varianten av badkaret till trots fegade vi lite och valde ett vitt.foto: Anna Cardell, Sköna hemDen stora frågan nu är vad vi ska ha för blandare?! Fristående golvblandare är ju urtjusigt, men verkar läskigt när det hela utspelar sig en trappa upp. Dusch ner i sovrummet genom taket vill vi inte ha. Westerbergs blandare Surf skulle onekligen vara snygg...


foto: westerbergs


Blandaren från Hans Grohe är lite stramare.foto: hansgrohe


En blandare monterad på väggen känns lite tryggare -färre hål i golvet helt enkelt. Hittar dock inte någon som jag faller för på samma sätt. Blandare som Hafas och Svedbergs nedan är jag rädd att jag kommer tröttna på.


foto: hafa
foto: svedbergsMen kanske att Svedbers blandare Juno skulle kunna vara nått..? Åsikter mottages tacksamt.foto: svedbergs


Snubblar in på en kinesisk (!) sida som har flera hyfsade badkarsblandare. Men var man köper dessa, kvalitéen och kostnaden är okända faktorer... Får nog leta lite till!

foto: sanliv
foto: sanliv
6 kommentarer:

linda - LIndasNyaHus sa...

Tack för tipsen, ska genast vidarebefordra dom till sambon! Hur gick det för er, fungerade metoden?

FaB Keramik sa...

Ja kära nån vad många valmöjligheter... Vi har ett otroligt omodernt och FULT badrum så jag tycker allt ser fantastiskt ut. Jag gillar svedbergskranen.
Nu undrar jag vad du har för typsnitt på din header? Jag tycker det är så snyggt, får man härmas?
God natt!
Kram Frida

en matsked grejer sa...

Linda: Han gick ner några kilo, men var nog inte tillräckligt rättrogen för masseffekt. Jag är nöjd med vikten och åt kolhydrater parallellt så jag är mig lik :) Har du hittat Anna D Jakobssons bloggar? Den första hette Vägen från 137 kg o där finns länk till den nya -många goda recept...

Frida: Att härmas är den vackraste av komplimanger! Kan inte svara på rak arm vilket, måste få tillgång till mannens jobbdator. Det är krig om datorerna i det här huset och kortast tycks gå först :) så tyvärr ligger alla typsnitten jag hittade i fel dator. Återkommer!

Kram Cecilia

Hildas hem sa...

Vilka underbara inspriationsbilder. Det där med badrum är svårt när man väl står där och ska göra alla valen. Men väldigt spännande! Och ett nytt badrum drömmer även jag om :)

Ha en fin dag!
Kram Sofia

en matsked grejer sa...

Hello Frida! Har nu kollat, heter !Sketchy Times... varsego! Kram

FaB Keramik sa...

Tack du gulle! Ska kolla upp direkt. Tack!