7 maj 2014

längst, längst in på Zetas.
När man arbetar oregelbundet är lediga klämdagar ihop så extra lyxigt. I fredags smet jag och mannen iväg till Stockholm och gjorde en njutarrunda på några favoritställen några timmar innan vi for hem igen. Zetas finns ofta med på sånna där utflykter, vilket alla som läser den här bloggen vet. Egentligen inte för att köpa ihjäl sig på växter utan för atmosfären, fikat, maten, allt det vackra för ögonen och lugnet. Längst in på Zetas finns ett litet uterum som är ruskigt vackert! Missa inte det om du åker dit.

Instagram gav oväntat lite extra nöje av besöket. Några minuter innan vi svängde in på en överfull parkering dyker det upp en bild med en fikande Annixen på Zetas. Kul att ses igen!Det är ju magnoliornas tid, och sådana finns det gott om där. Men när jag ska köpa innehåll till rabatterna eller buskage åker jag hellre lite senare på säsongen när plantorna ser nått ut för världen och ögonfröjden lockar fantasin. Två feta krukor rosor fick följa med till ett hål i min stora rabatt som jag råkat gräva. Aphrodite, nån med erfarenhet av en sånn lättfotad brud? Modern buskros 70x70 cm, med stora - mycket stora tätt fyllda rosa rosor som blommar mycket rikligt från slutet av juni tills frosten tar den. Mycket regntålig och frisk dessutom. Låter för bra för att vara sant…


Bildkälla
4 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Hej vännen!

Mysigt med en njutardag på tu man hand. Tänk vad mycket energi sådana dagar ger.

Jag njuter av dina vackra bilder. Scrollar upp och ner och inser att det definitivt får bli ett besök nästa gång jag befinner mig i trakterna kring huvudstaden. Jag tillhör en av de få som aldrig har besökt Zetas. Jag har med andra ord allt det härliga framför mig.

Njutit har jag också gjort av att läsa om er resa till London. Jag visste att du och London skulle bli förälskade i varandra. Ni är som gjorda för varandra. Snart trampar även mina fötter på brittiska gator och det ska bli härligt. Eller som dottern säger:
"Bara att få höra engelska hela dagarna är lycka nog."

Ta hand om dig du fina och njut av sköna maj.♥

Kram Lotta

CreandoPhoto sa...

Vackert och vårigt och härligt hoppfullt inför vad som komma skall. Blir faktiskt till och med sugen på lite trädgårdsjobb och det hör inte till vanligheterna :)

Helén i Vilrummet sa...

Det verkar vara ett mysigt ställe. Har dock aldrig hört talas om det. Jag ska hålla ögonen öppna nästa gång jag ska åt Stockholmstrakten.
Kram Helén

Queen of Kammebornia sa...

Ja, Zetas är en fin oas! Roligt att träffas så där lite oförhappandes :)