5 december 2011

att välja tacksamhet. och lite parmesan.
Ännu en lång dag är snart slut och det är väl bara att konstatera att livet inte är menat att vara enkelt. Listan med sånt att vara tacksam över är dock lång, och det tror jag den är i de flesta av livets skeenden fast vi så lätt glömmer det när det kniper till. Jag vill välja att leva i tacksamhet. Inte alltid så lätt och alldeles för ofta tappar jag fokus, men jag strävar efter det och det går bättre och bättre med tiden. Vill bara påpeka att jag inte menar att låtsas att allt är bra och att leva med en glättad yta och falska leenden. Jag menar mer att välja att leta efter det jag känner är bra utan att förneka det som är svårt...

Till de mer lättillgängliga bra sakerna i livet tillhör ju parmesan! Provade just en räk/parmesanröra från Ica Maxi i en baguette med lite ägg och blandad sallad (hederliga Provencalsk sallad från Ica). Ny bekantskap för dagen och redan en ny last på listan som gärna får bli hur lång som helst...

6 kommentarer:

Yosofine sa...

Det lät helt gaaalet gott!! =)

FlickornaLundgren sa...

Jadu, känner igen käsnalan. Själv brottas jag dagligen med att finna lyckan i det lilla och uppmärksamma tacksamheten tror att livet är motigt. Lättare sagt än gjort. Men man kan ju faktiskt bara bli riktigt bra om man övar ordentligt!

Ha det bäst!
KRAM
/Anna

Vardag och flärd sa...

Det var fint skrivet! Och vem har sagt att det ska vara lätt att leva? Men vi gör det bästa och känner tacksamhet för mycket.
Kram Eva

Hildas hem - Sofia sa...

Livet är inte alltid enkelt - men jag tror att det är just det som gör att man uppskattar de goda tingen :)

Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram Sofia

millandante sa...

Åh vilket fint inlägg, jag blir varm i själen när jag läser det!

Och NU blev även jag en lärlover!!! Så fin krans!

Kram

annixen. sa...

Jösses vad den såg god ut! Skulle passa perfekt till min kopp te som jag sitter med här :)

Dadlarna vi gjorde i helgen var färska, stora som jag snittade och la chevre ost i. Har sett varianter med parma också - googla! :)

Kram!
a