30 december 2011

när man inte kan förklara.Tintin sprang genom en häck igår och fick ett saftigt sår på insidan av låret så att en 50-öring skinn fattas och man ser muskeln i öppningen samt en hel hop andra mindre sticksår. Det var ju ett härligt slut på kvällen när vi precis kommit hem från en 40-milaresa och får sätta oss i bilen igen för att åka till djursjukhuset. Väl där var det så lång kö att de bara tog en snabbtitt, gav honom smärtlindring och antibiotika och skickade med grejer hem för att spola rent i såret inkl den djupa sårfickan under skinnet, fylla på med en gel som ska behålla fukten och sedan plåstra om. När förbandet väl satt på plats ville han inte ens se på mig, än mindre äta några köttbullar som belöning för att han låg stilla... AJ, svider i hjärtat. Och då hade vi inte ens kommit till tratten än.

Idag har de opererat såret som visade sig fortsätta under huden ända ner till knät. En liten vissen svansviftning orkade han med när vi kom för att hämta honom och att trycka nosen mot husses hand. En tass på mitt ben under färden hem i bilen. Det är en trött kille i korgen ikväll. Men om några veckor är det förhoppningsvis full fart igen och våra "elakheter" glömda.

Det är lite svårt när man inte kan förklara varför...

9 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Åh nej TRATTEN, det mest förödmjukande ett djur kan ha. Stackars liten :-(

Vår katt har haft tratten ett par gånger. Åh så man lider då. Alltså jag lider med honom. uj uj!

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Men plutten då, vilken otur och som sagt var TRATTEN, ujujuj, vilken start på det nya året ;) ..

Ha ett gott nytt år på dig om vi inte skrivs något mer före!

Kram Victoria

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Åhhh, liten hund. De blir så stackars när de skadar sig, o det skar så i hjärtat på oss. Hoppas det går bra med hund o sår o nyårsfiring!!

KLem Anna

annixen. sa...

Men oj, uj uj..hoppas att det läker snabbt nu, utan för mycket lidelse.

Kram och klapp till Tintin!

maybe*mej sa...

Men Lilla T. stackarn. Hoppas att han blir bra snart igen och att ni får ett trevligt nyårsfirande. kram

Min plats i solen sa...

Stackars liten! Det gör så ont inom en då en familjemedlem inte mår bra och man önskar att man kunde göra något för att skynda på tillfrisknandet. Jag hoppas att han kryar på sig snabbt och snart är på benen igen.

Ta hand om varandra och ett riktigt gott nytt år önskar jag er.

Kram Lotta

IngerJohanna sa...

De förstår. De är så kloka. Hoppas han piggar på sig snabbt.
Allt gott!

Happy Gunhild sa...

Plutten! Förstår precis! Har en go dvärgschnauzer som heter Kajsa och som råkat ut för lite av varje. Inte kul med strut på huvudet, alla dörrkarmar de slår i och när de ska skutta upp och ner i trappen. Skruttisarna :)

FaB Keramik sa...

Uscha uscha stackars lilla hund! Hoppas att fort blir bättre. Kram kram