17 mars 2013

att vara osams.Alla lediga dagar med solsken och över 20 grader i vårt glashus är per definition bra dagar. Att jag och 50 mm-objektivet inte kommer överens får sättas på ett annat konto. Jag kan inte hålla kameran tillräckligt stilla för att få fin skärpa med kort skärpedjup... Det är ju lite lätt trist det där med att ladda upp en hög bilder ur kameran och radera de flesta av dem lika fort för att de är suddiga. Mannen tycker att jag ska köpa ett stativ men jag vill inte ha nått stativ, morr! Nej, nu går jag och sätter mig i solen istället.
Fler söndagsbilder finns så klart på Fabriken.

7 kommentarer:

LissenTo sa...

Tycker bilderna ser fina ut, du har ju fått fin och bra skärpa på blomman. Men förstår dej helt. Brukar inte heller fota med stativ, men kanske man borde göra ett försök.
Experterna säger ju det, hmm


Ha en skön söndagskväll // Lissen

en matsked grejer sa...

De ovan duger ju men det är snopet att tro att man fått ett gäng fina och sedan i förstoring konstatera att de inte duger till nått annat än papperskorgen... Gör om gör rätt :)

Petra / Popetotrora sa...

Vill du inte ha ett stativ?! Varför inte människa? Stativ står högt, högt upp på min lista över vill ha-saker. :)

en matsked grejer sa...

*skrattar* Jo, jag har en viss fäbless för lätt, snabbt och okomplicerat. Ett stativ tillför nått moment till som jag inte har lust med... Jag vill ha kakan, men inte betala för den, så enkelt är det. Vad det säger om mig som människa vill jag helst inte tänka på...

creando sa...

Stativ är rätt bra iallafall. När det är mörkt sådär.... Men jag fattar! Du får helt enkelt skruva upp ISO så att du kan höja slutartiden. Eller börja träna grymt på konditionen så att du sänker pulsen till nästan medvetslös och bara behöver andas varannan minut...eller så... ;)

Kramar

Lisa sa...

Så fint!

Johanna | Tillvaron.se sa...

Jag vet hur du menar. Jag ställer väl inte direkt några högre krav på mina bilder, men det är ändå trist när det inte finns någon uns av skärpa när man kommer in i datorn. Och det blir inte lättare att hålla kameran still av att man ska klättra runt och hitta vinklar som gör att man både får ryggskott och några felvända leder. Så jag har ett stativ ändå, när jag orkar. Annars får det vara suddigt :) men stativ är kul tycker jag faktiskt.