12 mars 2013

om man får drömma.

Bildkälla

Skrev här om dagen om ett gammalt alldeles underbart fabriksområde här i stan som lever upp allt mer och där kommunen till slut har kommit på den briljanta idéen att ordna med bostäder. - Sisådär 15 år efter att vi knatade gata och gränd upp och ner där med en barnvagn och drömde oss blå i ansiktet om att få göra i ordning en lägenhet att bo i. 

Och det är ju ungefär så här det skulle se ut. Hittade dessa bilder hos Living by Miriam, och dog lite grann på fläcken. Blyinfattade fönster, ruffiga tegelväggar, vajrar, balkar och en massa originaljox ska ju sitta kvar. Allt annat vore total idioti på ren svenska.


Bildkälla
Bildkälla


Bara som en liten påminnelse. Så här ser ett litet hörn av fabrikslokalerna ut från utsidan, strax bakom stenugnsbageriet.

Egentligen vill jag ju absolut inte flytta från vårt hus, men drömma lite om annat kan man ju göra ändå!

3 kommentarer:

MammaElva sa...

Oj, oj, oj! Min stora dröm att kunna bo på ett sådant ställe!
Ha en fin kväll! kram elin

Johanna | Tillvaron.se sa...

Så underbart. Det finns mycket jag skulle göra för ett sådant ställe. Hoppas kommunen inte förstör originalkänslan bara när det görs bostäder utan att de blir precis sådär som på bilderna.

Min plats i solen sa...

Jag förstår att du drömmer om ett boende i denna stil. Snyggt. Och visst kan man få drömma lite även om man trivs utmärkt där man befinner sig. :)

Kram Lotta