22 december 2013

kex to die for.




Årets höjdare att svepa ihop till alla de ostbitar jag tänker stoppa i mig till glöggen, ost-och-rödvin-och-lufttorkad-skinka-och-sånt-mys och som lyxkomplement till långsamma frukostar under denna ljuvliga tid som väntar: 


Annikas frökex

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl rapsolja
2 dl dinkelmjöl eller bovetemjöl
2 tsk flingsalt
2 dl kokande vatten
1 msk smaksättning -malen rosmarin (alternativ: fänkål, brödkryddor, spiskummin, timjan, kummin)

Koka upp vattnet. Rör ihop alla ingredienser och sist vattnet. Bred ut på bakplåspapper över hela plåten. Skär i valfri storlek. Strö på lite mer flingsalt. Grädda i ca 55 min på 150 grader.







1 kommentar:

Yosofine sa...

Såg väldigt gott ut! God jul till dig och din familj <3 Kram