22 mars 2011

animerat porträtt & en hel del annat.Robert O'Brien -min svåger- är konstnär och målar ansikten, ansikten och ansikten. Inga glamourporträtt där man kan välja att få tänderna tillrättalagda och näsan mindre sned. Snarare ansikten där allt som finns på insidan syns. Inget undgår hans blick. Filmen ovan är en animation av ett porträtt av en ung kvinna under utveckling. (Har problem med länken, men vill ändå inte hoppa över att ha det med. Klicka på "Titta på YouTube" om det misslyckas här.)


Dessa är också målade av Robert. Blicken i den översta pojkens ögon tar andan ur mig. Det gör också den nedre pojken som jag tycker helt försvinner inför sin pappa.


Sen finns det ju massor av grejer i livet som är konst... Italiensk midsommarbuffé serverad i Strömstad med mina darling sisters.

En döläcker bil. Vilka former!

En plats, vid havet, där själen kan få ro.


Underbara Blåvand, Danmarks västligaste plats med fascinerande sanddyner som fortsätter längre och längre ut, om man kommer på förmiddagen. På kvällen har tidvattnet gömt dem. Gissa om vattnet blir varmt i bassängerna under dagen före dess. I naturen finns kanske de största konstverken... det räcker att börja se närmare på ådringen på en liten blomma...


Vackert porslin (inte så otippat att jag tycker det) är som små konstverk. Som man dessutom får hålla i sin hand och använda i dagliga livet.

För mer inspiration om Konst -vad är det för dig? besök Fabriken som har tisdagstema idag under ämnet!

6 kommentarer:

färg spelar roll sa...

den tallriken men läckerheter såg inte helt fel ut, mums.

a piece of happiness sa...

Vilka vackra ansikten, gillade dem jättemycket. Bilden från Danmark gör att man skulle vilja åka dit ;) LiseLotte

enannanhelena sa...

Mycket inspirerande att få se konsten växa fram där på din svågers duk! Vackert med de flyktiga, flyende anletsdragen! Håller med du :) om pojken och pappan! Wow, liksom. Arbetar han professionellt som konstnär? Känns som ett intressant "namn" att lägga på minnet. Skulle gärna ha ett ansikte, av något slag, på min vägg, om jag har råd... :)
/helena

Fröken Randig sa...

Va fint inlägget blev, nu blir jag extra stolt över min karl!! Och min syster som gör så mycket fint på sin blogg.

en matsked grejer sa...

Helena: Hans "yrke" eller livspassion är konsten. Om du klickar på länken i hans namn kommer du till hans hemsida där man kan se lite mer http://www.robertobrien.co.uk/

Det finns en film till där med ett annat porträtt också om du gillade formen :)

Är ju lite part i målet iom släktskapet men han fick ett fint erkännande även av icke släktingar :) här om året då han kom 3:a i en mkt prestigefylld porträttävling i England m ett porträtt på sin brännskadade mormor.

Petronella sa...

Porträtten är helt fantastiska! Sedan fastnar jag också för sista bilden i din lilla parad.. Eden.... Älskar den dekoren, har ett par tallrikar:) Ha det fint//Petronella