28 december 2011

left overs for breakfast II.



Nästan bättre än julbordet är frukostarna dagarna efteråt när kylskåpet är fullproppat med godsaker som stackars oss måste ätas upp för att inte bli dåliga. Vad sägs om det det här till frukost?
Först och nästan viktigast en FaBFrida kopp Earl Grey. Inget te ingen morgon.
Svärmors julskinka på lite julknäcke. Vi får alltid ett fat med tunnskivad julskinka varje år så vi slipper ordna en egen som inte skulle gå åt :) Det är service!
Ägghalvor med olika pålägg: räkor, creme fraiche, caviar, skagenröra
Skagentårta
Ett glas Tropicanajuice





Skagentårta

Mixa 200 g kavring med 75 g smält smör
Tryck ut i en form med löstagbar botten. Kläm gärna fast plastfolie i botten. Stå svalt 1 timme.

Lägg räkor och kräftstjärtar på ett fat. Pressa över lime, aningens cayennepeppar och lite salt och låt dra ett tag innan de åker ner i smeten.

Blanda:
200 g philadelphiaost
250 g Kesella kvarg
300 g hackade räkor (skalade alltså ;)
200 g hackade kräftstjärtar
1/2 dl finklippt dill
Salt
Svartpeppar

Bred ut i formen. Låt stå över natten! Skär i tårtbitar. Dekorera med stenbitsrom och dillvippor. Sjukt gott. Jag upprepar så ni inte missar det: Sjuuuukt. Gott.


Nån som undrade varför juicen är märkt med bokstäver. Jo ser ni, om man vill ha en chans att få lite juice mer än när man öppnar förpackningen får man märka den med namn så man vet att det här paketet är faktiskt föräldrarnas. Barnen fick varit eget av tomten i julstrumpan helt enligt önskelistan!

9 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Är du Earl Grey tjej eller provar du olika sorter?

Jag var på Svenskt Tenns tesalong strax innan jul. Bara för att ha provat på det. Jo kanske att man går dit någon gång till men priset stoppar en att gå dit titt som tätt nämligen. Men det var ju ingen direkt överraskning. I alla fall var det väldigt kul och väldigt gott. Deras julte är underbart gott, en sådan burk fick följa med hem :-)

Jenny sa...

Så gott, jag håller med helt klart! Så gott att plocka fram de godaste från julbordet!!
Det där receptet ska jag spara! Tack, det ser ju jättemumsigt ut!
Ha en riktigt god fortsättning, kram Jenny

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Ahhh, vilken underbar frukost, ja dagarna efter jul är verkligen himmelriket i frukostväg, så mycket gott att äta på. Jag älskar FAB koppen, Frida har så fin keramik, vill ha ALLT i hennes kollektion :) .

Ha det bra!

Kram Victoria

FaB Keramik sa...

Alltså skagentårta som frukost låter som min melodi alla gånger! Yummi!

God fortsättning och ha en fin afton! Kram Frida

(gillar kommentaren här över, haha!)

Vardag och flärd sa...

Vilken lyxig frukost!
Och tack för receptet, ska provas!
Kram Eva

Linda sa...

Oj, oj, en sån frukost skulle man ha varje dag! :)

Kram Linda

Att vara någons fru sa...

Jävlar vad hungrig jag blev nu då!

annas paraply sa...

Åh vilken lyxfrukost! Mmm. Och Fridas koppar är ju så fina, jag fick hennes bok i julklapp och den är så inspirerande!

Dagar av lycka sa...

Haha, precis vad jag tycker med. Julmaten är HELT fantastisk till frulle! Lyxigt värre!

Kram
/Anna