28 januari 2012

man eller mus.En stor råtta sprang framför fötterna på mig när jag gick ut genom personalingången på jobbet härom dagen och upp i en plantering precis bredvid. Jag blir aldrig riktigt vuxen så jag tyckte det var lite kul och kunde inte låta bli att ruska lite i den vintergröna växten som den gömde sig under. Det rasslade till rejält... och samma igen när jag försökte dra isär grenarna för att få se den igen.

Lite sötare dock är den här lilla musen som katterna roade sig med att jaga i somras här hemma i trädgården. Kan inte låta bli att tycka att möss är näpna -ja, jag VET, jag är ingen riktigt tjej. Däremot är jag jättemycket tjej när det gäller sånna saker som när vi hittade ett helt litet musbo under presenningen med överblivet byggmaterial efter husbygget som vi skulle röja bort. Mannen hade nog gärna slagit ihjäl dem allihop men jag bar de små musbebisarna upp i skogskanten... Vad skulle du gjort?

9 kommentarer:

Rebeccas DIY sa...

Jag är som du, blir inte ett dugg hysterisk. Men jag uppskattar dem inte inomhus eller i hönshuset, men där håller katten efter bra.
Ha en härlig lördag!

The Dress And Me sa...

Hmm, jag tycker nog inte att det är att vara tjejig för att man räddar livet på ett gäng musbebisar. Jag skulle nog kalla det att vara human och att ha respekt för alla levande små varelser på vår jord.
Det blir nog bakläxa för svågern :) Bra jobbat syrran!!
Kram

Vardag och flärd sa...

Du menSom sprang framför dig! Ärrk!
Kram Eva

Vardag och flärd sa...

Konstigt min kommentar blev! Det ska stå: Du menar inte att det var en riktig RÅTTA som sprang framför dig! Ärrk!
Kram igen

Fru Westman sa...

Jag kan faktiskt hålla med om att möss är söta, men inte när de kommer in i huset... :(
Våra katter har nämligen en egen liten entré och på sommaren måste vi stänga den för annars bär katterna in levande möss som vi sedan får jaga rätt på och slänga ut... :(
Men när man bara tittar på dom helt objektivt så är dom riktigt söta! :)

en matsked grejer sa...

Jodå, en alldeles riktig råtta kanske 20 cm kropp plus svans :)

Marie1 sa...

Just den musen på bilden är ju vansinnigt söt, som mössen i Fröken Elsas virkblogg! Jag får in möss här hela tiden, som jag lierar mig med emot katterna. Jag vill rädda dem ut om möjligt. Råttorna däremot, är jag tacksam att katterna håller efter!
Råttor o möss är liksom inte samma sak...

Anonym sa...

Respekt ska man ha men kom ihåg att även små söta varelser kan bli skadedjur som om de får tillfälle... Då måste man få säga ifrån ;)
/Svågern

Yosofine sa...

jag skulle ha gjort precis exakt som du!!

Kramar