23 juli 2013

att längta till NY.Idag längtar jag tillbaka till New York. Till Central Park närmare bestämt, Le Pain Quotidien på 67:e avenyn, västra sidan av parken... Det var stekande hett på Manhattans gator sista dagen vi hade där och då tog vi vår tillflykt till denna lilla pärla till restaurang med bord i skuggan av stora lövträd och utsikt över delar av parken tillsammans med Manhattans tjusiga siluett. Maten var fantastisk, oväntat billig och det mesta ekologiskt. Vi åt på det där sättet man lägger sig till med efter en tid i ett land där portionerna ofta är oväntat stora - beställer in lite av det ena och det andra och fortsätter beställa allt eftersom tills alla är mätta och nöjda.


Vi är ju alltså hemma igen efter nära tre fantastiska veckor i det stora landet over there. Det är ju en rätt perfekt längd på resa - när resan går mot sitt slut är det fantastiskt att få komma hem! Att det sedan bara blir en ynka vecka ledighet hemma svider ju dock en smula för en hemmagris. Men vi fortsätter att låtsas att det är semester, träffar vänner, grillar och njuter så mycket det bara går!


3 kommentarer:

Helén i Vilrummet sa...

Underbart!
Fast du kommer ju vara hemma många veckor framöver och får ta vara på lediga helger istället.
Kram Helén

Petra / Popetotrora sa...

Men du... Nu längtar jag också efter NY. Massor! :)

Johanna | Tillvaron.se sa...

Fantastiskt. Min resenerv går bananas. Den hra verkligen spunk i kroppen just nu och sådana bilder och berättelser gör det inte bättre om man säger så :)