22 april 2013

att kunna skylla på LiseLotte II.En blogg- och instagramvän började lägga upp en massa inspirationsbilder på kök på instagram och gamla bloggen... Och plötsligt slog det till. Det där suget efter annat och vitt. Oerfarna som vi var då när vi byggde huset fattade vi inte att björkluckorna skulle gulna från sin ursprungliga vackra vita ton. Gula luckor, gula bänkar, gult golv. Det är ju fantastiskt med Ikea på det sättet - helt överkomliga pengar för att byta till vita luckor och täckskivor när man behåller stommarna. 


En skymt av före...


Det är inte klart men det gör liksom inget. Den här veckan packas vårt Marrakechkakel upp ur containern i Göteborg. Senare mot sommaren ska vi, nja kanske mest mannen, försöka sig på att gjuta betongskivor. Rätt skönt att bestämma sig redan från början att det inte är så bråttom utan att det blir en bit i taget. För tillfället sitter vissa björkdelar kvar men känslan i köket är vitt och då är jag nöjd.

LiseLotte, det här är faktiskt ditt fel.

9 kommentarer:

LiseLotte sa...

Åh så fint!!
Jag tar på mig det helt och hållet. Jag kallar det för inspiration ;-)

Själv satte jag kaffet i halsen när vi insåg efter samtal med IKEA att deras svarta luckor inte fanns i lager längre. Dem höll tydligen inte måttet.

Så vi får snällt vänta tills den 3 juni då IKEA släpper sin ny köksserie Metod. Och där ska jag kunna hitta svarta luckor.

Men ändra nu inte ditt kök till svart bara för det nu ;-)

en matsked grejer sa...

Lovar. Kan tumma på det till och med ;) Visst är det till nya huset?

Petra / Popetotrora sa...

Hehe! Skönt att ha nån att skylla på. :) Spännande att få se Marrakechkaklet på plats sen.

Helén i Vilrummet sa...

Visst är det smidigt med IKEA. Vi är också sugna på att byta bort vårt ek-kök, men det kostar lite för mycket. Men visst är det fint med vitt.

Kram Helén

en matsked grejer sa...

Ja men ELLER HUR!? Det är toppen.

Lantligt i smultronbacken sa...

Hihi, vad skönt att kunna skylla på någon annan;) Det ska jag också prova nästa gång får se om man kanske mår lite bättre när man sprättat lite pengar:))

Snyggt blev det iaf och en väldigt stor skillnad

Kram Teres

LiseLotte sa...

Japp!

Jag som velat ha vita luckor i flera år och har världens chans nu väljer svarta luckor!!!! Men jag vet att det blir snyggt till vitt, trä och betong och kanske en gnutta marrakech ;-)

Dagar av lycka sa...

Vad toppenfint det blev! Kul!

Kraaaaam Anna

Min plats i solen sa...

Härligt att ha någon att skylla på. ;) Och vad snyggt det blev. Dessutom låter det läckert med Marrakechkakel och betong. Och skynda långsamt tycker jag låter bra på alla sätt och vis. :)

Kram Lotta