2 april 2014

mina tio - mars.Bildkälla


Mina tio för mars:

ETT
Det där badrummet som liksom aldrig kommit till skott på vår övervåning har börjat cirkulera i mitt huvud igen. En av de oklara detaljerna är belysningen vid spegeln. Fick syn på den här bilden i en annons från Ballingslöv. Mannen har länge varit förtjust i de bara glödlamporna men inte jag riktigt lika mycket. Har fram tills nu inte kunnat placera dem någonstans i huset, men så här vore riktigt läckert med dubbeleffekt i spegeln.

TVÅ
Vi har ju varit ganska säkra på att vi ville ha någon sorts glasmosaik i hörnet där badkaret ska ha sin huvudända som ungefär så här:


Bildkälla


Men nu snubblade jag över det här kaklet som jag föll som en fura för. Blåvitt är och förblir sjukt snyggt och tidlöst. Kaklet heter Hacienda kommer från Fired Earth. Time will tell.


Bildkälla


TRE
Mars är månaden då det står vackerheter på bordet som aldrig annars under året. En vårlängtan som uttrycks i den ena buketten efter den andra. Värt varenda öre om du frågar mig. 

FYRA
Låten som gått rätt många varv här hemma efter ett av programmen i Jills Veranda: Jill Johnson – Going Down To The River

FEM
Matlagningsinspirationen har varit sådär under mars. Lätt men lyxigt kan man sammanfatta önskningarna. Eller minimal insats med maximal smak. Antipasti passar som fisken i vanten i det läget.
SEX
Årets första kruka på trappan är en vårens milstople som jag uppskattar lika mycket varenda år. I år blev det en storväxt julros som lite senare kommer få flytta ut i rabatterna någonstans.

SJU
Marssolen har visat sig från sin vackraste sida och många är tillfällena då vi kunnat njuta glashusvärma stunder.

ÅTTA
Bacondricka. Vilken hit.


NIO
Påsken är på väg. Läge för lite påskpyssel nån dag framöver tror jag. Var hittar man inspo om inte på Pinterest?


Pinterest


TIO
Mars bjöd på finfest så att mina tjusigaste skor fick ut och dansa lite. Disputation är det inte varje år man inbjuds till så det vill till att passa på, och är det en kär vän som superpresterat sådär alldeles extra är det ett nöje som heter duga!1 kommentar:

Petra / Popetotrora sa...

Vilken härlig tia! Men det där med bacondricka... känner mig tveksam... ;)