22 juni 2014

fina fisken & hans vänner.





Igår kväll tog jag igen för midsommaraftons jobbkväll - finmat, findryck och finsällskap! Inspirationen rann till, receptidéer bara poppade upp och resultatet blev deliciöst. Min syster har i flera år lovat att bjuda oss på fisk- och skaldjursspett men hittills har vi inte sett röken av dem ;) så vi fick fixa egna:


Lax- & pilgrimsmusselspett

Lax tillskuret i tärningar i storlek av pilgrimsmusslor
Pilgrimsmusslor

Marinad:
Olivolja
Vittvin (ca halva mängden av olivoljan)
Hackad chili (hittade fryst hackad i frysen, hurra)
Vitlök, pressad
Örtkryddor, hackade (här blev det provencalska, man tager vad man haver)
Salt
Svartpeppar

Jag lade i fisken och musslorna nån timme innan vi skulle grilla. Först ångrade jag att jag lät skinnet på laxen sitta kvar, men det var tur för annars hade det fallit sönder ännu mer.
 Spetten grillas förslagsvis några få minuter på varje sida o eftersteks i ugnen en liten stund i folie - faller isär så förpillrat om man grillar dem klart på grillen. 


Potatistimbal med chèvre 4 p

Potatis, skalas, rivs grovt
Chèvre, ca 30 g/person
2 dl grädde
2 ägg
Salt
Vitpeppar

Blandas ihop, lägg gärna i portionsformar och grädda i ca 40 min i 175 grader.





3 kommentarer:

llilla u sa...

Så mycket gott ni äter!!!!!!

Fiskspett är nog bland det godaste jag vet!!!

Borgmästaren sa...

Jag undrade just varför du lät skinnet sitta kvar. God idé kanske värt att prova. Vi har just köpt gasolgrill och är inne i värsta grillprovningsskedet. Vi grillar det mesta nu just nu.

LissenTo sa...

Men när jag ser maten på tallriken, mm ser otroligt gott ut.

Ha en fin vecka. // Lissen