26 juni 2012

puddingar till vrakpriser.Läser man noga i mina blogginlägg inser man att jag är snabb att kalla växter för min favorit. Jo, jag har många favoriter, men finns det hjärterum... Två som ligger på den absoluta topplistan hittade jag för alldeles överkomliga pengar på Blomsterlandet nyligen. Litet tips från mig alltså :)

Syrenbuddleja är en helt fantastisk historia som blommar med stora doftande klasar och drar mängder av fjärilar till sig. Busken är en skir historia som trivs lika fint i en rabatt som ståendes som solitär. Den fryser ner helt för mig (zon 3) varje år men växer under sommaren till ca 120-150 med sina skira grenar. Den kan gärna stå där och vaja lite med grenarna över resten av kompisarna runtomkring. -De trivs ändå, blir inte precis någon skugga av denna fröken.
Nästa pudding är jätteverbenan som i vårt klimat är en ettåring. Även denna tillhör de skiraste av skira och är älskad av fjärilar. I rabatten, i krukan med andra... var som helst, bara jag får en jätteverbena.

För några år sedan var båda dessa växter rätt dyra och inte precis lättfunna. Numera finns de att hitta varenda sommar och ofta rätt billigt om man gör en liten runda på handelsträdgårdarna. Tack för det, mer puddingar åt folket!

4 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Nu ska jag köpa en syrenbuddleja! Har varit en önskan i många år.
Kram Eva

krickelin sa...

Jag älskar jätteverbenan, passar int hos dig :)

krickelin sa...

Oj oj , passar fint ska det vara...

Anonym sa...

Jätteverbenan går att övervintra i krukan om den står frostfritt.
/Anna