3 juli 2012

rosmaringrissini för lyxlirare.



De här hembakade rosmaringrissinina (hm, italienska ord gör sig liksom inte i böjd form) gick inte av för hackor. Mannen bakade dem till sin fest och den som ville smaka fick vara snabb för de försvann i rasande fart!





Rosmaringrissini

25 g jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
1,5 dl ljummet vatten
1 st äggvita
0,5 dl olivolja
Färsk rosmarin
5dl vetemjöl
Flingsalt


Jästen smulas i bunke, tillsätt salt, socker och lite av vattnet, rör om.
Vispa äggvitan lätt, bland ner äggvitan, oljan och resten av vattnet i bunken.
Hacka två kvistar rosmarin och bland i degen.
Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.
Jäs 1,5 h. Ugn 175 grader.
Knåda, rulla ut till pennsmala stänger.
Pensla med vatten, strö över hackad rosmarin och flingsalt.
Grädda i 18-25 min tills de är gyllene. Man får hålla koll :)

6 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Fast ordet grissini är plural, så det är egentligen redan böjt och klart. :) Det blir knasigt ibland när man ska böja låneord enligt svenska regler. Dessa grissini kanske är en korrekt formulering. Eller så struntar man i språkvetenskapen och njuter av hur gott det är med grissini, helt enkelt! :)

Anna/Rackarungar sa...

Hello grissini! Ser hur proffsigt ut som helst. Ska lägga på minnet och stajla med en vacker dag...

AE sa...

Det här måste jag bara prova! Hoppas du får en dortsatt härlig vecka! Kram

MammaElva sa...

Mums, mums! Testade förresten din röda potatissallad idag. Smaskens! Förstår att det var en favorit. Kommer nog ett inlägg om den här i dagarna.
Ha en fin kväll!

Elina sa...

Å så gott! Måste testa det receptet :-)

Min plats i solen sa...

Hjälp, så gott! Det där måste vi ju testa här hemma nu under dessa sköna lata sommardagar. Tack så mycket för receptet! :)

Kram Lotta