4 augusti 2013

for gingerlovers.




Jag älskar ingefära. Vi snodde ihop lite lime- & ingefärslemonad som blev riktigt smarrig.


Lime- & ingefärslemonad

Skala o grovriv en bit ingefära
Riv skalet på några lime/citroner, gärna blandat
Skiva resten av citrusfrukterna
Häll ner i en tillbringare (som tål kokhett innehåll)
Muddla gärna lite så saften från limen pressas ut
Koka upp så mycket vatten som ryms i tillbringaren och några dl socker
(eller steviaströ), hälls ner i tillbringaren
Låt svalna o sedan över natten i kylen

Nu kommer vi till det bästa: Häll av med en sil. Häll sedan tillbaka ingefärsresterna i tillbringaren och fyll på med ny sockerlag! Och samma nästa dag igen tills de tappat smaken. Se bara till att hantera fruktmassan hygieniskt och att fylla på med kokande sockerlag...
Späd drickan med det som passar: Sprite om det blev för surt. Annars vanligt vatten eller bubbelvatten till önskad styrka.


2 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Det där låter som en spännande kombo och definitivt något som bör testas just nu i denna värmebölja som aldrig tycks ta slut. Tack för tipset! :)

Sköt om dig fining!♥

Kram Lotta

Anna sa...

Åhh, goosh så fantastiskt gott det låter! Måste nog testas någon dag nu när jag går hemma och väntar på bebbens ankomst!