8 januari 2014

marinerade räkor - Cecilianskt II.



Tio smaker på en och samma kväll i form av en avsmakningsmeny var det. Vi skuttar raskt in på smak två och tre. Tvåan gick inte av för hackor! Huvuddelen av det här receptet kommer från Made By Mary som svischar fram det ena sjukt goda receptet efter det andra på bloggen. För att inte tala om bilderna! Jag bugar mig :)


Avokadokräm med chili-, persilje- & vitlöksmarinerade räkor
6 glas om något större, 8 glas om något mindre portion

2 avokado mixas med
1/4 lime -saften
1 msk olivolja
Salt
Örter: Jag hade färsk basilika & timjan

Häll upp i shotsglas en stund innan servering.


Marinerade räkor
12-16 räkor om två i varje, öka gärna till tre i varje
1 rejäl vitlöksklyfta pressad
1/2 dl olivolja
1 msk finhackad bladpersilja
Chiliflakes, en rejäl nypa

Detta görs med fördel ett antal timmar före servering så att de hinner dra till sig. Lassa upp räkorna vid servering och låt lite av oljan med kryddorna följa med.







Nummer tre som landade på bordet är en gammal goding som jag hittade på för flera år sedan och återkommer till nu och då när suget kommer:


Nachos med kantarellröra

Gör en gräddstuvning med kantareller. Krydda med salt, vitpeppar och lite lite citronpeppar.
Klicka ut på nachos med saltsmak. Strössla med riven ost. En snabbis i ugnen så osten smälter och yummietime kan börja.




--------------------------------------------------------------------------------------

Samtliga inlägg om avsmakningsmenyn:





Inga kommentarer: