30 januari 2014

rosa champagnegranité & mascarponecheesecake - Cecilianskt V.Till slut kom vi till den söta avdelningen i kvällens tio smaker: Smak nio och tio tillägnades oss som gärna vill bli söta. Om nån missat de inledande inläggen var uppläget så här: En kväll, fyra ätande, tio smaker. Det här receptet snubblade jag över hos Made By Mary (fantastiska människa!). Låt dig inte förskräckas av mängden text - detta är verkligen lätt och snabbt gjort. Det underlättar om man har Systembolagets app i mobilen när man letar rosa bubbel med rätt sockermängd. Jag klantade mig med granatäpplet - det exploderade i enlighet med sitt namn och stänkte ner halva mitt kök, men det kan ju du låta bli.
Leilas mascarponecheesecake

Leila serverar den med delade färska fikon vilket är urtjusigt, men man kan använda vilken färsk frukt/bär som helst. Bara man talar om för den som handlar att det är just färska och inte frysta
bär man vill ha...
Sammanfattningsvis kan man ju konstatera att vi alla blev mätta under kvällen… Ingen gick hungrig från bordet. Och imorgon kväll ska vi skrapa de sista resterna granité ur formen och fira fredag med bubbel i fryst form!


Samtliga inlägg om avsmakningsmenyn:1 kommentar:

The Dress And Me sa...

Uj uj va gott det ser ut!