19 januari 2014

när bröstet sjunger.Sitter och funderar på livet, efter en helg som har innehållit hela livet i ett svep - hjärtligaste glam och djupaste allvar. Hur det slingrar sig olika vägar och ofta inte dit man hade tänkt sig. Vilka planer och önskningar som inte alls blev. Sånt man sörjer, och sånt som överraskade. Hur man ibland vill så väl men det blir så fel. Tänker på olika tillfällen då livet slagit en till marken. På kraften där innanför bröstbenet som får en att resa sig igen. Och igen. Men också hur storslaget livet kan vara mitt i det lilla. Och nånstans i diset som är livet tycker jag mig skönja allt tydligare att det är det lilla som är det stora. Att några sekunders beröring av en varm hand kan bära en hel dag. Att några innerligt skrivna rader kan få bröstet att sjunga. Att ynnesten att få se glädjen i mina barns ögon får hjärtat att flyga. Att livet är idag, och imorgon bara en skimär till dess att morgondagen grytt. Och jag känner mig så innerligt tacksam. Över livet som är mitt. Känslan av att vara på rätt plats. Just här, just nu.

8 kommentarer:

Majas bekännelser sa...

Åh det var bland det finaste jag läst på väldigt länge! Tänkvärt och sant. Önskar dig en fin måndag, kramar Maja!

Anja sa...

Fint skrivet!!

Den där Victoria sa...

Det är en härlig känsla när bröstet sjunger, fint skrivet med bra insikter.

Kram

en matsked grejer sa...

Och det var den finaste kommentaren jag fått på länge, gulle dig! Kram C

en matsked grejer sa...

Tack raring! Kram

en matsked grejer sa...

Kram tillbaka!

Elisabeth sa...

härlig text om livet när bröstet sjunger, den skall jag bära med mig, för att påminnas om hur vackert livet just idag är..

Min plats i solen sa...

Du är så på rätt plats kära vän. Tvivla aldrig på det. Och dina ord stannar kvar. I mitt bröst. Så vackert. Starkt. Skört. Och så självklart. Livet.

Tack för att du finns du kloka varma kvinna.♥

Kram Lotta