3 oktober 2014

att ha en smula lycka planterad på trappan.
Ett av mina små livsknep är att guldkanta till livet här och där för att omge mig med sådant som lyfter mig och gör mig glad. Det innefattar allt från spontanmiddag med goda vänner en vardagskväll, till att fira allt elände och småsaker som att duka med fint porslin, njuta av anblicken av färska kryddor i köket eller varje dag bli glad av att det är fint på verandan när jag kommer hem från jobbet.
Bara det där att medvetet välja att leta efter det fina i tillvaron och att eftersträva att göra allt lite bättre och roligare, för gott med sig - man blir gladare och mer positiv av att välja att fokusera på det som är bra. Jag är i grunden en glad och positiv människa men märker ändå att det påverkar mig i en bra riktning.
I år bestämde jag mig för att go bananas på Zetas och fick med mig både det ena och det andra hem. Gillar att både försöka få ihop fina kontraster men också att använda plantor som ger mer än en kruka. - Murgrönan och plättar i luften får följa med in när herr Frost kommer på allvar, rosmarinen får övervintra i garaget och några av de andra åka ner i rabatterna. Suckulenterna har jag en finurlig tanke för men den får nog anstå till nästa år...
Fredag idag och det som skulle bli en jobbhelg ändade i krassligheter som legat på lur ett tag och nu bestämde sig för att ta över. Det får bli en fredag i soffan med film, choklad och heta koppar te. Laga ursäkt att lata sig med andra ord.

2 kommentarer:

Helén i Vilrummet sa...

Jag är precis som du, försöker hitta det positiva och vackra i det som finns runt mig. Även om jag har känt mig lite nere ett tag och tyvärr fokuserat på eländet så försöker jag ändå hitta något positivt.
Önskar dig snabb bättring och en skön helg.
Kram Helén

Miri Vandre blandt ege sa...

Hvor siger du det fint !
Jeg samler også på hverdagens glæder og skønhed og nyder at få del i nogle af dine - tak :)