30 mars 2011

moderskeppet & en utskrattad affärsman.




Chilli, moderskeppet



Vi letade kattunge till barnen som galningar en jul. Alla andra hade tydligen samma idé, men till slut hittade vi en något större kattunge, 16 veckor gammal sa säljaren. Mannen kom hem med katten och jag tyckte nog att hon -Chilli- var lite väl stor i växten, men nu var det ju som det var med det. Det lustiga sedan var att efter en tid blev hon så uppsvälld i magen. Klart vi tänkte att det skulle kunna vara kattungar, men hon var ju så ung, men lite oroliga att hon fått mask eller nått annat problem var vi. Och hungrig. Till slut stod det klart att har hon inte blivit besatt av aliens så är det kattungar i magen.

Vi ringde säljaren som kom på att de använt samma annons flera gånger, så 20 veckor var hon när vi hämtade henne, och ja visst ja, hon var på rymmen i 10 minuter utanför huset dagen innan ni hämtade henne. Har nog aldrig blivit så utskrattad tidigare. "Ha, ha, ha," skrålade en jobbarkompis, "vilken affärsman du är." Veterinären sa att 3-4 är den vanligaste storleken på kullar, och en så här ung katt borde bara få 1-2. Men det var en dålig gissning. Det kom ut S-J-U stycken. Sju. Köp en, få åtta liksom.



Texas, som stannade hos oss


Sötnos, Texas, Diesel, Dixie och underst Trigger med vitt pipskägg



Men ibland vet någon annan bättre än en själv vad som är bra för en. Vi hade ju aldrig låtit barnen, och oss själva också för den delen, uppleva tjusningen med en kattungekull annars. Kostsamt är det, och slitaget på hus och inredning ska vi inte prata om. Fast det är ju en världslig sak i sammanhanget när man ser lyckliga barnögon och en näsa djupt nerborrad i en liten liten varelses silkeslena päls.



Sötnos, som senare fick namnet Doris, en riktig liten raggsocka

Får jag stanna hos er?


Tur att man inte vet allt. Och tur att det inte alltid blir som man tänkt.

8 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Åh herre gud va sött.Tror inte jag kan visa mina barn detta inlägg. Vi har ju bestämt oss för kaniner nu. Vilken färgskara det blev också.
:) LiseLotte

Mia sa...

Nu kanske folk begriper hur man oplanerat kan bli med katt, finns det något sötare än kattungar? Nej! Härliga bilder. kram kram kusin vitamin

Anonym sa...

Hihi! Tur för många!
/Dixieägaren

Vintage House sa...

hej
kul att du tittade in hos mig
så söta
kram
sandra

Hildas hem - Sofia sa...

Jag är så svag för katter så det här inlägget gjorde mig alldeles sjuk :)

Underbara bilder!

Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia

Att vara någons fru sa...

Men guuuud! Jag smäääälter!

färg spelar roll sa...

Oj, ja livet blir inte alltid som man tänkte sig men härligt med en ny erfarenhet. Hoppas ni hittar hem till alla katterna. De är ju helt underbara! Som kattvän är det svårt att inte vilja ha en katt till när man ser såna bilder...
kram

en matsked grejer sa...

Ja, de är helt bedårande :). De har flyttat till höger och vänster, bara Chilli och Texas är kvar. En röd katt går ju inte att motstå! Men eller hur LiseLotte, lite läckert att det kan bli så olika färger. Sötnos/Doris är dessutom en långhårig skönhet idag.
Kram på er!