10 maj 2011

här är gott att vara.

All right, tisdag igen, nytt tema i Inspirationsfabriken: Min favoritplats hemma. Enkelt. Lätt som en plätt - vårt glashus...Vi byggde det för 5-6 år sedan och det är allt sedan dess det bästa i hela huset. Låt det regna och vara 17 grader på sommaren, vi har i alla fall tankat solljus så det räcker till nästa förhoppningsvis bättre sommar. Fast så klart... vi älskar sol och värme som alla andra.

De australienska violerna i krukan på bordet upptäckte jag förra sommaren. De brer ut sig som en matta full med pyttesmå bedårande violer. För sent insåg jag att de kunde bott inomhus under vintern -förra årets hamnade på komposten och frös ihjäl helt i onödan.


Länge och väl funderade vi på vilken sorts möbler vi skulle välja eftersom de gamla börjat bli mer än lovligt rangliga, hur söta de än var. Att de skulle vara nätta var inte att tveka på - man vill ju gärna kunna passera, sköna att sitta i ett absolut krav, underhåll avskys och att äta mat här gör vi för jämnan så loungemöbler ströks av den anledningen. Grythyttans vitlackerade visade sig uppfylla alla krav och fick till slut flytta hem till oss. We Love!

Att det är glas från golv till tak och hela taket är det bästa av allt! Utomhuskänslan är total. Skuggväven kan vi dra för i taket -skyddar mot den värsta hettan och ger en ombonad känsla.Här sitter jag ofta och läser, dricker latte och njuuter av livet. Stenarna som jag släpat hem från Grekland i omgångar ligger i krukan runt olivträdet, ett vackert sätt att förhindra avdunstningen från jorden!
Om man dammsuger och våttorkar i ett byggrörigt hus, städar toaletten och sen åker till affären och handlar mat har man förtjänat nått gott att äta. Sushi, min krasch i livet för tillfället, inköpt i mataffären, mmm.

2 kommentarer:

Fröken Randig sa...

Åh, jag älskar ert glashus, och möblerna är supersnygga.
Hihi, det är såå kul att du är sushifrälst nu. Jag minns när du inte ens hade smakat.
Kram

Hildas hem - Sofia sa...

Så himla underbart! Förstår att det är din favoritplats. Det måsta vara mysigt att sitta där när det regnar och smattrar :)

Jag ösnkar dig en fin dag!
Kram Sofia