3 maj 2011

vackraste blommor, snart är det dags!!!
Hur väljer man en favorit bland blommor när man älskar dem alla? Favoritblomma är i alla fall Fabrikens tisdagstema för dagen! Gör ett försök att presentera några av dem! Ovan en ranunkel, med kronblad som den skiraste ballerinas kjol. Den ska man ha sjokvis i januari när det är som mörkast och kallast.


Papegojtulpaner är så fräcka tycker jag! Pärlhyacinter går inte heller att vara utan.


En Gerbera på bordet kan lysa upp vilket rum som helst. En enda räcker och investeringen är ytterst blygsam... Växten till höger vet jag inte vad den heter. Bilden tog jag på Samos, en grekisk ö. Effekten av hela klätterväxten med dessa decimeterstora bollar är ögonbedövande!


Den här rosen är en Austinros som heter Queen of Sweden. Den är härdigare än de flesta andra Austinrosor -går utmärkt i zon 3 där jag bor, och blommar HELA sommaren med de ljuvligaste av blommor. Femtungan i krukan till vänster är något jag har i flera krukplanteringar varje år. Vacker som en dag, fyller ut bra och så lättskött att man inte kan misslyckas! Schysst kombo av egenskaper, eller hur?


Det här är en Constance Spry som man kan ha både som klätterros eller buskros. Den växer i min pergola och har blommor som är nästan knytnävsstora. Några vackra veckor varje sommar slår den till, sen får man vänta ett år på nästa tillfälle, men det är det värt!


 En repis på bilden från i helgen: En stjärnmagnolia... Magnolior är en av mina absoluta favoriter, så den får vara med igen. Den enda som saknas nu är en representant för kommande skönheter: En pion. Hittade ingen bild jag var nöjd med av mina egna (måste fota pioner i sommar med andra ord!) så det blir en lånebild. Det ser ut som en Sarah Bernhard-pion, ljusrosa, välfyllda och rikblommiga...
bild från thebestoftheswedishDet kommer gå fortare än man kan tro tills det är piondags! Längtar!
För mer blominspiration, besök Fabriken!

7 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Mmmmmm så vackert!
Är Ranunkeln högst upp riktig? Den ser ut att vara gjord i något silkesmaterial :)

MARÄNG FORM sa...

Härliga bilder! Pärlhyacinter är också en av mina favoriter.. vår!

Kram E

Anonym sa...

Mina favoritblommor följer med årstiderna.Tycker man ska passa på och njuta när det är säsong även om vissa blommor finns att tillgå året runt.
magZ

milla-andante sa...

Så fina bilder!!! Bilden på gerberan är helt fantastisk!!!

KRAM

en matsked grejer sa...

Tack rara ni! Jo, ranunkeln är äkta, har ökat "definition" på bilden bara ;) därav syns nerverna lite bättre än annars...
Ha en skön kväll!
Kram!

Vit Poesi sa...

Vackraste blommorna! Ranunkeln är otroligt vacker och stjärnmagnolian.
Må så gott
kram Malin

FaB Keramik sa...

Jojo pioner är fantastiskt fina. Jag får nästan panik när de blommar, måste hinna njuta innan de har blommat över.. Kram påre!