6 oktober 2011

kvickaste kalaskantarellerna med parmesan.




Jag vet, svamp igen. Förlåt. Men det var så gott att ni inte får missa det. Den här medelhavspastan har en het affär med svenska skogars ljuvaste guld: trattkantareller. Snabbt som vinden, eller nåja, i alla fall medan tagliatellen kokar, sveper man ihop godbitarna.

Kvickaste kalaskantarellerna med parmesan

Fräs 3-4 vitlökslyftor i en rejäl skvätt olivolja (snåla inte med vitlöken, det ska vara mycket) tillsammans med drygt 1/2 tsk chiliflakes.
Häll i en stor hög svamp och några matskedar bladpersilja och fortsätt fräsandet.
Riv under tiden skalet från en halv citron (finrivet) och en generös hög med parmesan
Ner med pastan i pannan med svamparna, salt, peppar, citronskal och parmesan
Sedan är det så färdigt det någonsin kommer bli!




2 kommentarer:

Jenny sa...

Det ser hur gott ut som helst!!!
Jag gillar också förpackningarna du visar, så mycket roligare =) Vi pratade om förpackningar på jobbet nån gång och då råkade jag väl prata om att jag har schampo som matchar i badrummet, de förstod inte riktigt, haha =)
Tur att det finns några som förstår... i heminredningsvärlden iaf!
Ha en bra dag, kram Jenny

Anna/Rackarungar sa...

Ja, vad vore livet utan parmesan. platt, trist, smaklöst... Bra tips på hur jag ska fövandla min fulla frys till smarrigaste rätten. tack!