6 oktober 2011

utmanad.
Hittade en utmaning till mig i fina Fru Westmans blogg (med det snygga blogghuvudet). Känner mig ruskigt hedrad och glad så klart! En award med alldeles samma frågor dök upp härom veckan och jag svarade på de där frågorna då. Men ni som läste svaren då får väl helt enkelt blunda några rader nu:

1. Varför började du blogga?
Jag fick ett ryck rätt och slätt. En bekant började och då tänkte jag att kan hon kan jag! Jag har tänkt i flera år att jag vill bli bättre på att fota och att lära mig Photoshop. Foteriet blir väl sakta bättre, men dessvärre står det stilla med Photoshop. Jag har fastnat i iPhototräsket -är alldeles för bra, men inte tillräckligt.

2. Vilka bloggar följer du?
Tja, det finns en lista på bloggen på ett gäng av dem, fast det är fler jag rör mig hos än så. Om jag måste välja en så är det Att vara någons fru. Skitskön och störtkul tycker jag, och så ruskigt duktig på att skriva. Jag imponeras av människor som kan formulera sig och det KAN Emma.

3. Favoritfärg(er)?
KÄRA NÅN! Vitt, blått, rött, svart, kan man välja alla utom senapsgul?

4. Favoritfilm?
Kan inte välja. Gillar verkligen film. Gillar senaste Robin Hood med Russel Crowe och även hans Gladiator och A Beautiful Mind, lättviktare som Lakehouse, spännande som Flightplan eller Insider, lite djup som Babel, lite sorgligt som Dear John, A Cup of Love och Last Song, kostymdraman som alla Jane Austen-filmerna och sedan bara älskar jag Under Solen! Kanske är det Under Solen som är bäst... den är genialiskt gjord, gesterna, tonfallet, minerna, fantastiskt skådespel.

5. Vilket land/vilka länder drömmer du om att besöka och varför?
Drömmer om att ta med mig man och barn för att åka jorden runt.... surfade senast här om dagen för att ta reda på mer om det. Skulle vilja se mer av andra kulturer och ge det till mina barn. Jag har tänkt länge på att jag skulle vilja visa dem att inte alla lever så privilegerat som vi. Vill ge dem en smula tacksamhet och ödmjukhet inför livets lyckade lottning och skapa lite perspektiv på svårigheter i livet samtidigt som vi får en gemensam upplevelse av större mått som vi aldrig kommer att glömma.
Skickar vidare utmaningen till:
Elvira spekulerar
Elina Dahl
Dagar av lycka
Anna/Rackarungar


4 kommentarer:

Elvira sa...

Men åhhh, vad glad jag blir. Tack så hemskt mycket!

Kram Elvira

Anna/Rackarungar sa...

Wow, en award! Du måste säga till ju!! :) Ska förvalta väl, efter allt bakbestyr.
Beklagar din morfar. Otroligt fint skrivet.
Ha en fin fredag. Kram

Elina sa...

Förlåt, jag har inte en tackat tror jag! Och kul! Har haft lite fullt upp bara, ska försöka hinna med att svara på frågorna ikväll!
Kram Elina

Anna/Rackarungar sa...

Nu äntligen har jag svara på min award. Tack igen. Kram