9 februari 2012

fina infall.Ibland är det välbehövligt med en paus i vardagen. Låtsas att det är helg och ledigt istället för jobb, läxor och producera mat till bordet och rena kläder till kroppen. Lyckades lura med mig Mannen till Nya Hattfabriken igår -stans nyaste restaurang där man får köa sig till bord en helt vanlig onsdag mitt i månaden. Snyggsnitsig bistrokänsla, mat så vällagad att man dånar och en smula humor som syns här och var: Första klivet på golvet till övervåningen med bar och litet dansgolv är en lysande skylt där det står "hatthyllan", toaletterna tapetserade med damer med hatt, en liten rad på baksidan av omslaget till notan om att man inte ska låta hjulen rulla när man låtit hatten rulla... Nästan komiskt hur ryktet sprider sig när något är bra. -Folk från olika delar av min arbetsplats vid ett antal av borden.

Vi avrundade kvällen med att gå på bio, senaste Mission Impossible-filmen. Föregångarna tycker jag har varit riktigt bra, men den här fyllde inte skorna. Kändes som en smula parodi här och var. Kul i alla fall att se Michael Nyqvist i rollen som skurk. Han skötte sig men åstadkom inte direkt något stordåd kanske :)

4 kommentarer:

a piece of happiness sa...

NÄHE....man kanske vänta och hyra den istället.

Hattfabriken låter ju urmysigt bara på namnet.

Går restaurangerna bra nu i Vässan? När jag bodde där "levde" de inte så länge.

en matsked grejer sa...

Beror på vilka :) Dessa ägare har tre (nåväl Circus är mer proper late night drinking men jag har ätit där många gånger) på rad inom 50-100 m o alla går som smör.

The Dress And Me sa...

Åh, dit får du ta med mig nästa gång jag kommer hem. Låter mumsigt.
Kram

Anna/Rackarungar sa...

Vad härlig med lite avbrott i vardagen! Lyxi-lyxi! Älskar nya restauranger, det finns liksom alltid lite extra spänning i luften, personalen anstränger sig lite mer... Vill nog ändå se lite action på bio, men det blir så sällan så så min borde-lista är redan lång. Blir förmodligen dvd i stället.

Kakfatet är flera år gammal och kommer från Indiska. Jag får alltid så mycket komplimanger för det!! :)