16 februari 2012

japanhörnet & en stilla önskan om lite inspiration.Halva februari har gått och det börjar komma frökataloger med löften om väntande våriga soliga dagar. Trots att jag egentligen älskar min trädgård brukar det ta ett bra tag innan suget vaknar. Ofta ända in i april -och det är lite sent om det ska bli några frösådder på fönsterbänkarna i köket. Så jag tänkte att jag får ägna mig åt lite bilder från trädgården forna somrar och se om det kan hjälpa inspirationen på vägen.

Buketten på bordet på bilden längst upp är ett typexempel på stilen på de tidigaste årens planteringar -rosor, lavendel, lammöron, pioner och kantnepeta. Allt det ljuvaste och vackraste. När jag här om året fick bästa födelsedagspresenten av min bror -jag jobbar åt dig med nått du önskar - var det dags att byta stil. Han grävde bort ett område fyllt med praktlysing och vallört och lite hallon och brännässlor som visserligen var vackert men helt oregerligt. Eländet täcktes med fiberduk. Några upphöjda planteringar med torvblock lades på plats och några gropar gjordes till buskar.

Vad kul det var att leta plantor och buskar efter färg och form på bladen istället för blommor! Japanska lönnar, olika sorters bambu och funkia, ormbunkar, hasselört från farfars planteringar. Det blev inte så dumt!

Nästan så det hjälpte lite med bilderna... Tanken flög nyss genom huvudet: Hm, kan jag göra om det här i nått annat hörn av trädgården?

5 kommentarer:

Yosofine sa...

Vilken härlig trädgård du har! Jag blev iaf inspirerad :)

Kramar

a piece of happiness sa...

Vilken underbar trädgård du har. VIll du komma och påta i min också?

Bilden med lyktorna tagen uppifrån – I love!!

Anna/Rackarungar sa...

Bor du här? Det är helt fantastiskt. Självaste Ernst skulle bli avundsjuk.

Och självklart måste du prova den här typen av ärtsoppa, har absolut ingenting att göra med det som skolan serverade. Lova nu att smaka med öppna sinnen och förträngda minnen. Lova!

Fru Westman sa...

Oj vad fint! Betydligt mer pyssligt än hemma i min trädgård!! :)

Min plats i solen sa...

Underbara bilder och vad härligt att du delar med dig av lite trädgårdsinspiration så här i februari. Jättefin hörna och nu fick du mig att längta än mer till sommaren och solvarma dagar i trädgården. :)

Trevlig helg på dig!

Kram Lotta