25 maj 2012

hett om öronen fast på riktigt.Fick hjärtat i halsgropen när en brandbil backade tillbaka förbi oss ut i korsningen igår när jag satt och hade det hur bra som helst i glashuset med Åsa Larssons Nya bok och en latte. Backar betyder att den varit vid något av de allra närmaste husen. Men det hade inte brunnit hos mina föräldrar, lättnadens stora underbara suck. Istället stod den en bit ner längs vägen och branden fanns i skogen på berget strax bakom huset. Inte så kul det heller när man inte vet om nån tuttar på med flit eller om det var olyckliga omständigheter - ni vet barndomens varningar om glasbitar, men bättre i alla fall.

Det här med att bli förhörd av polisen börjar bli en vana. Två gånger inom loppet av mindre än en vecka, nästan skickligt tycker jag! Hjärtat börjar bli vant med besök i halsgropen vid det här laget. Mer om det en annan dag...

Fotot på brandbilen ovan är taget på Samos i Grekland på en sån där riktigt gammal brandbil från forna tider -fast det är den de använder fortfarande. Har sagt det förr och säger det igen - de kunde göra saker med stil förr i världen!

Inga kommentarer: