14 juni 2013

att mötas av blomdoft.
Öppnade dörren till glashuset igår kväll och möttes av den ljuvaste av dofter! Citronträdet står plötsligt i full blom och uppemot 100 knoppar är på väg. Doft är den mest åtråvärda egenskapen i en trädgård om man frågar mig. Att planera och plantera vackert är inte jättesvårt, men att få till doftupplevelser ger en mer magisk dimension. Dofter minns man långt efteråt på ett helt annat sätt!

Innan vi ens hade byggt klart huset planterade vi en kaprifol vid ingången för att man ska kunna passera doften på väg in eller ut ur huset. Tyvärr vill ohyran ha blommorna för sig själva så det har hittills inte riktigt blivit så.

Mellan ölandsstenarna i gången finns det timjan här och var och ibland en vindstilla dag kommer en liten liten pust av timjan när man trampar på den. Det är lycka!

Idag är jag mest bara lycklig hela dagen! Har precis varit med äldste sonen på skolavslutning för 9:an. Är så stolt över honom för han har verkligen kämpat sig igenom och kommer ut med flaggan i topp! På tisdag beger vi oss ut i vida världen på hans drömresa hela familjen och vi är ruskigt förväntansfulla just nu. (Huset är bebott hela tiden om någon förfasar sig över att det står här att vi ska bort.) Det kan med andra ord bli långt mellan inläggen här i några veckor framöver... Men nått blir det i alla fall. Vi hörs!


5 kommentarer:

Helén i Vilrummet sa...

Hoppas ni får en underbar semester!

Vi har en doftjersmin vid ytterdörren som doftar fantastiskt. Tyvärr blommar den inte så länge.

Kram Helén

Anna sa...

Härligt med alla dofter! Tänk vad doften spelar en stor roll i livet, positiva barndomsminnen poppar ofta upp i huvudet när man känner en viss doft.

Hoppas ni får ett fint äventyr!

Suz sa...

Ja, dofter i trädgården är härligt! Men jag håller med, det är inte alltid så lätt att få till. Lika lycklig blir man när det blir rätt.

Ha en fantastisk resa, låter underbart:)

Kram
Suz

Lantligt i smultronbacken sa...

Åhh, vad härligt med resa. Vart ska ni då?

Jag älskar dessa kryddor, går och nyper lite i mina varje dag i köksträdgården. Det är vardagslyx för mig och vi använder dagligen i matlagningen.

Kram Teres

Min plats i solen sa...

Du har så rätt, dofter betyder så mycket i en trädgård. Dessutom är det en konst att få till dofter som avlöser varandra genom hela sommaren.

Heja sonen och vad härligt att komma iväg på sin drömresa. Jag hoppas att ni har det fantastiskt tillsammans och njuter till max.

Ta hand om varandra!

Kram Lotta