30 oktober 2013

liten fundering med fråga.En liten bloggfundering: Hur tänker ni om att svara på kommentarer? Och då menar jag inte uttryckliga frågor utan i största allmänhet. Har funderat lite och inser att jag troligen är en smula knäpp. -När andra gör det tycker jag att det är jättetrevligt, men själv kan jag känna mig lite dum i riktning mot förmäten när jag gör det här på min egen blogg om ni förstår vad jag menar!? Tyck till!

11 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Jag svarar aldrig på kommentarer i min egen blogg. Är det uttryckliga frågor jag får så försöker jag att alltid svara och då gör jag det hos den som frågat i den personens blogg (i de sällsynta fallen personen inte har någon blogg så svarar jag i min egen).

När det gäller kommentarer utan någon uttrycklig fråga i, alltså mer bara en ren kommentar, så känner jag absolut inte att man behöver svara på alla (jag förväntar mig inte heller svar när jag kommenterar hos andra så) men många av de som kommenterar hos mig är ju sådana vars bloggar jag också läser och kommenterar och kommer det en kommentar från någon ny person brukar jag försöka hinna titta in där (lyckas tyvärr inte alltid) och kanske lämna en hälsning.

Anledningen till att jag aldrig svarar i min egen blogg är för att jag är osäker på om dom som frågat verkligen ser det då. Själv har jag aldrig bevakningen på (alltså att jag får mail om ngn svarar) när jag lämnar kommentar hos andra och jag tänker att andra kanske har samma inställning. Förmodligen har jag säkert missat flera svar på mina kommentarer av den anledningen men jag pallar inte alla mail som kommer hela tiden om allting. :)

Varsågod, dagens, kanske veckans och kanske till och med årets, längsta kommentar. :)

Petra / Popetotrora sa...

Och du... känner du nu att du måste svara på min kommentar, förresten?! Var i så fall? Här? Hos mig? Hihi! ;)

Suz sa...

Jag instämmer helt och hållet med Petra här ovan! Fastän jag inte har så många kommentarer hos mig så svarar jag mycket sällan där. Misstänker starkt att ingen går in där igen och tittar.

Ibland ser jag inlägg hos vissa bloggar, där det kommer lite samlat svar på frågor och det kan ju också vara en bra variant. Om man känner att det finns en allmän undran om något speciellt.

Kram
Suz

Linda sa...

Jag svarar på i stort sett alla kommentarer, i min egen blogg. tänker att det är ett trevligt sätt att ha en konversation och visa uppskattning för mina läsare. Jag brukar själv välja att få mail om jag kommenterat i någon annans blogg, på så vis ser jag om jag får vidare svar. Men det är väl inte alla bloggar/kommentarsfält som har den lösningen.

Jennica... sa...

Jag gör precis som Petra. Om jag får en direkt fråga så svarar jag i frågeställarens blogg, eftersom jag själv vet med mig att jag lätt glömmer bort i vilken blogg jag ställde en specifik fråga.

Sen försöker jag uppmärksamma de som lämnar kommentarer hos mig. Är det någon ny som lämnat kommentar så besöker jag alltid deras blogg med en hälsning. Annars läser jag ju en hel rad bloggar varje dag och de lämnar jag ofta kommentarer hos oavsett om de kommenterar hos mig eller ej.

Kram!

Johanna | Tillvaron.se sa...

Haha, jag var likadan först. Svarade typ aldrig och tänkte typ "vem bryr sig om mig liksom". Men det verkar ju dumt. Nu tänker jag som så att om jag tycker att jag har en kommentar eller ett tack att svara på kommentaren så kommenterar jag (på min egen blogg alltså). Som Linda skrev så känns det bra med en "konversation" även om det inte är läge för tillbaka-svar. Är det något "viktigt", typ en specifik fråga, brukar jag försöka svara på den andres blogg (om en sådan finns). Men det finns inte riktigt någon modell för det hela om jag ska vara ärlig. Går lite på känsla och tycker att man kan göra precis som man vill!

Och tack själv för rader hos mig. Som sagt, alltid blir man lika glad :)

Home2tiny sa...

Hej o tack för dina ord hos mig de värmde ska du veta. Nu hittade jag också till din mysiga blogg. Jag försöker alltid svara tillbaka på den andres blogg om det finns såklart o om det inte finns svarar jag på bloggen. Blir alltid lika glad av en kommentar o frågor o är det en ny läsare kikar jag alltid in för att lämna en rad. Ha en skön kväll. Kramisar Tina

Linnéas butik sa...

Hej,
jag brukar svara. Fast jag får inte så väldigt mycket kommentarer. Tycker inte att det är nödvändigt. Svårt att svara ifall nån konstaterar att det är vackert. Lamt att tacka hela tiden. Så nej jag tycker inte man behöver svara utan då på direkta frågor.

Dagar av lycka sa...

Alltså... jag svarar väldigt sällan i min egen blogg för jag vet hur dålig jag själv är på att gå tillbaka och se om jag har fått något svar. Däremot har jag ambitionen att alltid så att säga återgälda besöket. Tycker det är väldigt trevligt, tyvärr hinns det inte alltid med, men som sagt ambitionen finns där!

Kramkram

en matsked grejer sa...

Vad kul att så många tog sig tid att fundera högt! Hur det blir här har jag inte bestämt - det blir som jag känner för dagen helt enkelt… :)

Min plats i solen sa...

Jag tillhör de där som tycker att var och en ska få göra det som passar en själv bäst. Att det inte finns några regler, måsten och borde utan att man ska göra det som man vill, känner för och har tid med. Inga rätt eller fel. Själv läser jag bloggar av alla de slag och alla gör olika. Vissa svarar på kommentarer, vissa svarar bara på direkta frågor och de som inte har en blogg, vissa svarar ibland och ibland inte och vissa svarar aldrig. Och som läsare tycker jag om dem alla. Oavsett hur de gör.

Mina första 18 månader som bloggare svarade jag på varenda kommentar jag fick i min blogg. Men när jag började få många kommentarer på varje inlägg kände jag att jag inte hann annat än att svara kommentarer och då frågade jag mina läsare vilka som läste svaren. Ungefär hälften läste och resten inte alls. Då slutade jag att svara alla och svarade bara de som inte har någon blogg och om frågor ställdes. På sistone har jag dock börjat svara på kommentarer igen. Dels för att jag har saknat kommunikationen och för att jag inte har lika mycket tid att kommentera på andra bloggar längre och då vill jag att mina läsare ska veta att jag läser det som de skriver. Att det betyder mycket att de tar sig tid. Det vill jag återgälda. Men ibland räcker inte tiden till och då har jag lovat mig själv att det får vara ok också.

Jag tycker att du ska göra det som känns bäst för dig vännen. Och inget behöver vara hugget i sten. Känner du för att svara på kommentarer en dag men inte annan så är det helt ok. Du vet att vi tycker lika mycket om dig oavsett. Du är en pärla!♥

Kram Lotta