21 november 2013

dagens JAG VILL HA. om viral färg.

Nordljus


Den här färgen har spridit sig med närmast viral hastighet på nätet senaste veckorna, Kalklitir, mycket tack vare bloggare som Emma och Cajsa. Att vi så påpassligt ändå behöver fräscha till i köket innan vår make over där kan räknas som avslutad är nästan för bra för att vara sant. Det har varit grymt svårt att tänka ut vad vi skulle ha istället för den dämpade blå färgen som sitter där sedan inflytt år 2000. Förslagen har varit många men jag är glad att vi inte förverkligat ett enda av dem.


Inreda


Kalklitir är en miljövänlig färg med kalk i, som ger ett lite betongaktigt matt intryck på väggen. Man ska kunna måla med den både ute, inne och på möbler. Ni kan ju tänka er hur många varv min hjärna hunnit göra (Magnus blunda nu: Vardagsrummet, badrummet to be, skåpet med glasfönstren vi pratat om att han ska bygga…). Hittar man inte önskad kulör kan man blanda de befintliga färgerna för att justera lite.


Inreda


I Sverige säljs färgen av Inreda och Nordljus.


Inreda


Jag skulle till och med bli glad för en påse Kalklitir i julklapp. Det ni - Cecilia nöjd med färg till en vägg som julklapp - uttrycket "Intet nytt under solen" förlorade precis sin trovärdighet...


Inreda

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle nog va jättefint i ert kök! Köp köp köp!
/Madeleine

Annas röda stol sa...

Superfint!!! Det är så man blir sugen på att måla om någonstans :)) Ha en trevlig kväll / Anna