13 februari 2014

att suga på karamellen i förskott.


Bildkälla: Kafferost


Semestern hägrar där framme i sommar. Tanken är att jag och mannen jag älskar mest på jorden ska smita iväg några dagar för oss själva, prata tills orden tar slut, strosa gata upp och ner hand i hand och vandra med bara fötter i havsbrynet längs långa stränder. Våra grabbar blir allt större och många saker av det vi uppskattar mest är inte längre intressant i deras värld. Ibland kan man både ha kakan och äta den. Tid ihop och tid isär.

Några dagar på ett pensionat eller liknande i trakten av Simrishamn, Ystad eller Kivik är det vi siktar på just nu. Om vi landar på Kafferosteriet i Löderup, Kiviks hotell eller någon annanstans spelar inte så stor roll. Bara det att få ostörd tid tillsammans är viktigt. Ibland har jag fått frågan om hur vi kunnat hålla ihop alla dessa år - 20 år i höstas - och ett av mina svar är då att vi prioriterat tid med varandra, att sköta om vår relation, att hålla ögonen på att det finns ett vi och inte bara en mamma, en pappa och deras barn. Ett sådant tillfälle minns jag så tydligt. Vi skulle fira att vi varit gifta i 10 år. Vi var lyckliga tillsammans innan vi for. Men när vi kom hem var förändringen så påtaglig. Allt var bättre, innerligare och varmare på ett sätt som inte gick över utan stannade kvar.


Bildkälla: Kafferost

Bildkälla: Kafferost


Just nu njuter jag bara av att veta att vi ska iväg, att leta efter en bra plats och drömma om vackra dagar men min hand i en större.


Bildkälla: Kafferost


7 kommentarer:

Elisabeth sa...

blir avundsjuk på er som kan åka bort på tu man hand, jag har inte den möjligheten tyvärr.. MEn vi vårdar även vi vår relation, hoppas på 20 år tillsammans vi också.

Grattis till Er !!

Den där Victoria sa...

Det låter underbart, både att åka iväg på tu man hand och att kärleken består och har blivit innerligare med tiden. Det är fint det.

Nästa år firar jag och min man 20 år, kanske ska börja planera en resa redan nu.

Kram Victoria

Maria-Snickaregården sa...

Längtan före är halva njutningen. Skönt att få komma iväg på tu man hand :)
Krama Maria

Johanna | Tillvaron.se sa...

Su sunt. Det är ett stort mål i mitt liv. Aldrig tappa fokus på ursprunget. För var vi än hamnar i världen jag och karln så började det ju alltid med jag och han i en liten studentlägenhet och nyförälskelse. Och jag tror det är oerhört viktigt att leta sig tillbaka till det då och då och inte en dag bara undra hur man hamnade där man är nu istället.

Hoppas du hittar ett underbart ställe att hålla hand på!

en matsked grejer sa...

Elisabeth, det är ju som sagt bara EN av de grejer vi varit bra på för att hålla kärleken vid liv. Finns ju massor av andra, både sånt vi tänkt på och 1000 till som vi inte ens kommit på varav du säkert har koll på ett fång av dem….
Kram C

Lina sa...

Ja men det är det bästa som finns. Nästan. Blir verkligen sugen på en sån resa när jag ser bilderna här. Vi var ute och åt igårkväll och det är underbart. Att bara få tid för varandra. Mitt i livet. Fint.

Eva sa...

Det har ni gjort bra! och visst är det viktigt. Men får inte glömma paret som finns där i familjen <3