13 september 2012

startskott i fabriken - hallen.Fabriken är igång igen, och nu är det torsdagsteman som gäller. Först ut är hallen! Kändes först lite omöjligt, tyckte att det mesta redan passerat här. Efter ett litet varv med mobilen (har fått pippi på att iPhonefota för tillfället, kan ha med instagram att göra) insåg jag att det nog gick att skrapa ihop lite bilder i alla fall. Men några repriser får ni leva med! Målningarna ovan har min svåger gjort och de är en av de finaste presenterna jag fått någon gång. Tycker de fick sin rätta plats efter vi gjorde om i hallen.

Jag gillar att blanda gammalt och nytt (högst originellt, jag vet!). Trälådan är ett mått från 1820 som kommer från mannens anfäders bryggeri. Från säd till tuggade hundleksaker...
Min schnygga grislampa! Min bästa Gunnel på jobbet är gift med en grisuppfödare, och de har stått i ring runt datorn hela familjen och tittat på denna lampa och förundrats. Den hänger i ser ni :)

Fina presenter från en finfin vän som vet vad jag gillar.
Raringarna på avsatsen var ett av mina allra första inlägg i bloggen. Älskar dem fortfarande!
Och sen var det ju de dessa. Som är tänkta att bli ett badrumsgolvet, och troligen blir det också. Men. Jag blev så ruskigt sugen på att byta ut klinkergolvet i hallen mot sånna här. Sååå snyggt när man går in genom dörren. Men. Mönstrad vägg, mönstrat golv. Aj. Fast de där svarta schifferplattorna som ligger och väntar på badrummet kommer nog halka ner hit istället. Inte så dumt det heller.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte fina kort! Jag vill jätte gärna se dem omtalade glasaltan... Ta kort på den vetja! :-)
Vi funderar på glasaltan och Björn verkligen lovordnade eran ;-)
Tack för inspiration!
Kramar Isabelle

en matsked grejer sa...

Ni är så välkomna raring, finns lite bilder under etikett "glashuset" :)
Kram C

a piece of happiness sa...

Åh så fint du har det i din hall. Lampan är så fin. De små målningarna som din svåger har gjort är underbara. Vilken skatt!

Petra / Popetotrora sa...

Fina, fina hallen! Och den där lampan... to die for! :)

Fröken S sa...

Vad fin hall ni har!

LissenTo sa...

Dom där tavlorna urfina presenter och tapeten gillar jag också.
Du omger dej med fina ting i härlig blandning.
ler när jag läser om grislampan :-)

Trevlig helg. // Lissen

annixen. sa...

Åh vilken fin hall! Och tavlorna du fått, förstår att du gillar dem! Vi har liksom ingen hall i vårt lilla hus, så det här var ett lite kämoigt tema, men roligt att Fabriken kickat igång igen!

Queen of Kammebornia sa...

Så fint! Vad underbart att komma in i en sådan hall!

Borgmästaren sa...

Tavlorna superfina, för att inte nämna grislampan!

The Dress And Me sa...

Mycket tjusig hall! Men det tycker jag ju om hela ert hus. Lampan lyser vekligen upp med sin blå färg. Och Roberts tavlor hade gärna jag haft hemma hos oss ;)
Kram

Min plats i solen sa...

Er hall är helt underbar. Personlig, innerlig och fylld med kärlek. Vår hall behöver en remake men den behöver helt klart lite fundering först. Får bli ett vinterprojekt (funderingarna vill säga..).

Kram Lotta