19 februari 2014

oplanerad matkavalkad.
I måndags spatserade jag och mannen genom en mataffär för att snabbhandla lite kvällsmat efter att ha uträttat lite ärenden. Mannens snabba förslag - hemgjorda hamburgare - resulterade i en matkavalkad av sällan skådat slag på kvällen. Köttfärspaketet var så stort att medan han stod för hamburgertillverkning svepte jag ihop årets godaste köttfärssås - en lite otypisk historia med rödvin, bananer, curry och malen rosmarin som några av ingredienserna. 

När mjölken vi köpt skulle in i kylen hittar vi plötsligt en kyckling som behöver tas om hand bums… Alltså var det bara att dra det hela ett varv till när hamburgarna landat i magen: Jag steker tacofärs av den sista tredjedelen av paketet och mannen drar till med en pulled chicken. Vilket vi alltså ska smäcka i oss ikväll… Mungiporna hissades en bit extra när jag passerade en färdiglagad gryta på väg in genom dörren efter jobbet idag. Skulle kunna vänja mig vid att ha all mat färdiglagad och redo att ställa på bordet under veckan. Bara käka, duka av och sedan sjunka ner i soffan med några avsnitt av House of Cards att ta sig igenom. Inte dumt alls.

2 kommentarer:

Dagar av lycka sa...

Åh, bästa.... Är har vi total brist på matinspiration just nu och det är bara en plåga att försöka rodda ihop middag varje kväll. Jobbigt när man hamnar i sådana svackor!

Kram på dig! /Anna

Maria-Snickaregården sa...

Åh vad härligt när inspirationen finns och det finns lagad mat klar. Är så skönt att komma hem och bara värma.
Kram Maria