Matdags igen och grillat som nästan alltid. Efter förra sommaren ville våra barn knappt inte äta "vanlig" mat efter att ha käkat grillat hela sommaren. Dessa kebabspett är riktigt goda: Köttfärs, mjölk, vitlök, spiskummin, salt, peppar. Ska prova med lammfärs nån gång! Ska man bjuda många på mat är de tämligen prisvärda, blir lite dyrare att grilla finkött till alla.
Den här favoriten hade jag alldeles glömt i flera år tills jag snubblade på receptet i skåpet! Stekta champisar med creme fraiche, paprika, chiliflakes, salt o peppar. Ut med röran på nachos, riven ost och in i ugnen en stund. Dregglar lite här framför datorn när jag tänker på dem...
Är riktigt nöjd med den där Bersåskålen -ett loppisfynd för 30 riksdaler. Det suger lite i loppistarmen måste jag erkänna...
När jag tittar på bilderna nu blir jag så hungrig att jag måste kasta mig till frukostbordet! Ska genast sätta mig i glashuet med en kopp te i händerna. Ha en fin dag!
8 kommentarer:
Det är inte bara i loppistarmen det suger när man ser dina bilder på smarrig mat!. Du har en fantastiskt fin uteplats med alla de rätta sommardetaljerna ,lite avis är jag allt.
Kanske får vi se smakprov snart på en vacker frukost?
Carina
Åh va fint du har dukat upp. Håller helt och hållet med Carina.
30 kronor bara!!!! Vilken loppis var det?
Oj, så mycket smaskens! Och vilket loppisfynd, roligt, den är ju så fin!
Ha en bra dag, kram Jenny
Och här sitter jag också och dreglar. Kanske ska ta och prova de där kebabspetten ikväll, har ju redan tagit upp färs. Tack för inspirationen!
/Kristina
Tack, ni är ju så rara! Jodå lite frukostbilder ska jag väl kunna klämma fram!
Skålen hittade jag på loppisen på Bäckby i Västerås.
Dom där kebabspetten ser helt underbara ut! Det måste jag testa någon dag. Kram
Haha! Vad lustigt... du skrev hos mig att ni också åt grillade jätteräkor igår och så när jag tittar in häs ser jag grillade kebabspett. Precis vad som ligger på vår grill ikväll. :-)
Ang. räkorna och vad min man (jag kan inte ta åt mig äran för mycket av matlagningen hemma eftersom jag välsignats med en man som är kock) ggjorde med dom innan så var det bara lite salt, peppar, vitlök och olja på. Supergott!
Ha det bra!
Kan bara intyga att champisarna på nachos med Cecilia som kock är alldeles underbart goda... Jag gjorde dem hemma igår, fick inte riktigt till samma sting men smaskigt ändå! Sen äter man ju med ögonen hemma hos Larssons, allt är så vackert skapat av en vacker själ
Skicka en kommentar