8 april 2013

att känna sursug.
Har känt ett sug efter citrusplantor ett tag nu. Flera bloggar har skrivit om dem och smittat ner mig. Liselotte till exempel! Det är bara det där med att jag är så ruskigt dålig på att sköta mina inomhusväxter. Ute går fint, men inne... ropar de efter vatten med svag och uppgiven röst. Hur kan man vara så schizofren? 
Men sen är det ju det där med vinterförvaring. Skulle haft ett orangeri liksom. Hur gör ni andra med era citrusplantor över vintern?

Dessa godingar fanns så klart på Zetas.

5 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Jag kan känna igen mig i ditt sursug. Jag går alltid och fingrar på de där snyggingarna på plantskolorna och jag har bestämt att den dag då vi har ett växthus ska jag skaffa mig vackra citroner. Min egen lilla medelhavsoas. :)

Kram på dig♥

Fint o Fult sa...

Det är verkligen fint med citrusväxter men jag är lite som du där och klara mest av paradisträd inomhus...Jag har dock ett väldigt stort apelsinträd samt ett mindre citronträd och de får bo ute i min butik under vintern där finns det inte någon som helst värme och de blir knappt vattnade alls.... Det skall väl egentligen inte ha minusgrader under vintern men de verkar överleva och de blad som faller av brukar komma igen till midsommar igen när de fått stå ute i solen och blivit vattnade ett tag :) De blommar fint varje år men jag har inte lyckats få några apelsiner eller citroner på dem...kan ju bero på att jag inte sköter dem så snällt. Första vintern jag hade dom så bodde de inne i huset i vanlig rumstemperatur men då blev de tvärledsna och tappade alla blad samt fick massor av ohyra. Kanske finns någon med växthus i närheten där du kan vinterförvara/ hyra in dig över vintern? Vet att vissa haft citronträd i badrummet över vintern och de verkar klara sig där, lycka till!
Kram Monica

LiseLotte sa...

Du tog inte med dig någon hem alltså.
Jag tänkte som så att överlever det inte så gör den inte. Just nu är den så fin så fin. Vattnas sparsamt och stå ljust och inte kallt. Vi har ett sådant ställe.
Men vi flyttar ju i höst så då kommer den stora prövningen.

creando sa...

Nej, bättre att vara som jag och inte sköta dem vare sig inne eller ute. Men med lika goda ambitioner varje år :)

Mitt citrusträd från förra året är förresten dödens dött....förvånande nog... ;)

Johanna | Tillvaron.se sa...

Jag vill också ha (eller ett olivträd, eller båda) men är så vansinnigt dålig på att sköta allt vad växtlighet heter. Men det känns som att jag kommer slå till ändå, bära eller brista.