11 april 2013

längtan efter utelivNär Fabrikens torsdagstema är uteliv tänker jag direkt på Rosendal som jag besökte förra veckan. Så sakteliga börjar det bli dags för ett liv utanför husets fyra väggar. Min trädgårdssjäl brukar vara tämligen vinterfrusen rätt länge på säsongen innan den tittar fram ur skrymslena. Solens värme tillsammans med ljuset som stannar allt längre för varje dag lockar utåt, till trädgården. 

Det börjat bli dags att fundera på vad som ska ner i jorden i år. Kanske att jag skulle förså lite luktärter och krasse... Det är inga stora projekt som väntar där ute utan jag kan göra lite det som faller mig in. Kanske kanske att jag ska rensa upp i pallkragarna och odla ringblommor och andra finheter att slösa med? Att kunna plocka in en tjock bukett ringblommor i oktober är lycka.


Bara att ta fram alla vackra trädgårdssaker är en glädje. Undanställda krukor som ska fyllas med svartaste mylla och plantor som längtar efter att växa sig frodiga och prunkande. Lyktor, vattenkannor, spadar och fat till vattenblänk. Funderar på att kopiera Weronica rätt av i år. Titta bara på det här - chokladblommor, rödbladig klöver, heliotrop och lite lavendel...


Bildkälla: Weronica

Bildkälla: Weronica


Ja, så får det bli.

7 kommentarer:

Fru fix och trix sa...

Förra sommaren satsade jag på mörkröda och limegröna växter, en fin kombo. Jag hade chokladblommor och den där underbara röda klövern som bara växte och växte! Så kör på detta du, det blir nog kanon! Kram

Weronica - En mammas dag sa...

Vackra Rosendalsbilder! Åh, det kryper i kroppen av längtan nu! Jag kopierar mig själv detta år :) En klockren kombo som höll sig långt in på hösten.

Helén i Vilrummet sa...

Uteliv ja, det har man inte ägnat så mycket tanke på än trots att det är i mitten av april. Men nästa vecka ska det väl hålla sig över nollan hela dygnet så då kanske jorden tinar snart.

Men man kan ju börja planera.

Kram Helén

Anna/Rackarungar sa...

chokladblommor, rödbladig klöver, heliotrop och lite lavendel... jag skriver så fingrarna blöder. Hur ska jag lyckas? Växternas namn fastnar inte ens...Detta är en så'n uppförsbacke. #omjagbarakundevaralitesläktmedRappne

Petra / Popetotrora sa...

Dom där chokladblommorna alltså... fina, fina. Och vilket namn! Jag skulle kunna skaffa mig ett helt gäng bara för att dom heter som dom heter. :)

lilla.u sa...

Åh vad jag njuter av att läsa din ord om härliga växter. Lovely!

hahaha, du, om det inte hade varit för det här temat hade jag nog inte heller sått något ännu. Känns ju som vinter for gods sake!
Men nu så. Och fler ska jag så. Och som jag längtar till sommaren. Att gå där och klappa lite på mina växter.
Nypa av gammalt.
Och för att inte tala om den där stora buketten ringblommor. Åh. Vad härligt. Och strössla på salladen ;)

Sov sött.
u

HEMLÄNGTAN sa...

Ja, det är verkligen lyx att kunna gå ut och plocka det man vill. Är det någon gång jag känner mig rik så är det om somrarna när man kan plocka hur mycket blommor, grönsaker och bär som man vill.

Otroligt vacker kombination med chokladblomman och klövern. Jag kanske också snor den kombon!

KRAM!!!