Fyllda pastasnäckor
250 g pastasnäckor, conchiglioni, kokas 5-6 min
Tomatsås
700 g krosstomater
2 msk olivolja
1 liten gul lök, delad
basilika
salt
svartpeppar
1 nypa socker
1 nypa socker
Fyllning
500 g aubergine & zucchini
125 g philadelfiaost
125 g brieost
1 dl parmesan
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Såsen
Fräs lökhalvorna några minuter tills lite färg, häll i resten.
Kokas 30 min på låg värme, släng sedan löken.
Fyllningen & resten
Skär auberginen i små tärningar, salta, låt ligga i 30 min, häll sedan bort den beska vätskan.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen utom grönsakerna.
Fräs grönsakerna i olivolja i 5-8 min tills de mjuknat, svalna lite, blanda med ostgeggan.
Ugnen 225 grader. Täck botten på formen med lite tomatsås, lägg ner snäckorna på rygg, fyll dem med röran. Fördela resten av tomatsåsen över dem. Mer parmesan, gratinera i 15-20 min!
Serveras med en riktigt smarrig sallad!
Serveras med en riktigt smarrig sallad!
Så här ser inte originalreceptet ut, men nöden har ingen lag utan snarare brukar den vara en rätt förlåtande rackare. Improvisera mera!
Det var lite pyssel för en hungrig stackare, men ack ack, belöningen - yummie!
1 kommentar:
Yum!
Ser supersmaskigt gott ut!
Kram Malin
Skicka en kommentar