26 oktober 2012

lökrecykling inledd.
I år har jag äntligen kommit mig för att plantera krukor med lökar att ta fram till våren! Tanken är att starta ett sorts kretslopp med dessa lökar som ska få vandra mellan krukor och rabatter och på så sätt bli till glädje igen och igen.

Jag har blandat dessa godingar lite hur som helst i krukorna så att de ska växa in i varandra mer likt hur växter växer i naturen. Vi får se om det blev tillräckligt tätt planterat eller det kommer bli lite glest.... Hoppas hoppas!

Jag skulle faktiskt kunna använda en av mina pallkragar som mellanstation för lökar... Det vore enkelt och praktiskt! Återkommer i vår med rapport om hur det gick med krukorna!

5 kommentarer:

creando sa...

Spännande att se hur det blir. Själv sträcker sig mitt lökplanterande till att ha tryckt ner vissnade påskliljor lite här och var i gräsmattan :)

Weronica - En mammas dag sa...

Inspirerande! Lökarna säljs himla billigt nu, så man kanske skulle ta och göra detsamma!

Min plats i solen sa...

Kommer att bli finfint. :) Här har det inte planterats några lökar i höst. Vi har tagit beslutet att ta bort våra rabatter längs husen (för att förhindra fukt och möss) och nu står jag istället med mängder med växter som behöver få nya platser. Så det får bli skissande på nya planteringar i köksträdgården under vintern istället.

Ser fram emot att få följa hur det går med dina krukor. :)

Trevlig helg på dig!

Kram Lotta

creando sa...

Psssst...en award hos mig. If you like!
:)

AE sa...

Det där kanske jag skulle satsa på - krukor med olika lökar - att ha på balkongen... Jag vill egentligen inte ha en massa krukor som jag ska hålla reda på och att komma ihåg att vattna, men nåt får jag kanske satsa på??
Hoppas du får en fin helg!
Kram