10 december 2012

himmelsk serranokyckling.






När vi stormshoppade igår hamnade det lite serranoskinka i korgen. Väl hemma kan jag inte öppna kylen utan den med enträgen darrande röst säger "Ät mig!". Alltså blev det tvunget att hitta på nått till kvällsmat med serranoskinka! Resultatet blev finemang.


Himmelsk serranokyckling

(Inner)kycklingfiléer, salt, peppar, oregano, bryns
Serranoskinka lindas runt de brynta filéerna, ner i ugnsform
Grädde
Balsamvinäger, ca 1 msk/dl grädde
Vitlöksklyftor pressas, ca 1/dl grädde
Hönsbuljongtärning eller kycklingfond

Vispa ihop såsen, häll på kycklingen. 15 min, ca 200 grader.

Serveras med frästa grönsaker och om man inte kan låta bli också finskurna potatisklyftor med olivolja och massor av salt i ugn. Grönsaker - ta vad du har hemma. Idag blev det färsk purjo, och från frysen haricots vertes, brysselkål och en näve från en blandpåse. Brysselkålen är faktiskt riktigt god i sådana här blandningar. Fräs i olivolja eller smör och salta rätt frikostigt.

3 kommentarer:

Kaatzi sa...

Ser jättegott ut!

HEMLÄNGTAN sa...

Å, vad gott det ser ut. Här hemma blev det verkligen tråkmat idag och jag är redan hungrig...det går inte att undvika att skåpäta med andra ord. Imorgon får vi dock matleverans så då ska det nog bli lite bättre!

Hoppas att allt är bra med dig!

KRAM

Dagar av lycka sa...

Mmmmm, det lät ju vansinnigt mumsigt! /A