13 februari 2013

lite hästbiff ikväll kanske?En liten undran: Hur kan det vara förskräckligt att äta hästkött när 925 miljoner människor svälter idag? Var sjunde människa på vår jord går och lägger sig hungrig. Jag klickar runt på DN:s hemsida om köttskandalen och hittar vid en snabb översyn inte en enda artikel som ägnar en tanke åt att så otroligt mycket mat ska kasseras. Är vi rika västerlänningar för fina för att äta hästkött? De flesta av oss har uppenbarligen gjort det i större utsträckning än vi trott.

Hörde att mer än hälften av alla hästar i Europa bränns upp. Självklart går inte alla dessa att äta och kanske min småfebriga hjärna missar något uppenbart. Jag har i alla fall svårt att tro att denna miljard svältande människor skulle hitta logiken i det som pågår just nu.


Självklart ska det stå på maten vad den innehåller...

2 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Det är nog inte så farligt att äta hästkött (nog för att jag inte skulle göra det frivilligt) men det värsta är väl att många hästar äter mediciner och har annat i sig som inte alls är bra för oss människor att få i oss. Detta är många gånger orsaken till att fler hästar inte går till slakt utan bränns upp mm.
Sen är det nog också lite så att det förstoras upp för att "skrämmas" för att det i fortsättningen ska vara svårare att göra såna här misstag.
Nu har det ju också fastställts att det är Åsna i med. Det är fruktansvärt äckligt tycker jag.

Men som du säger, många svälter och skulle behöva denna mat. Men det fungerar väl inte så i dag

Kram Teres

a piece of happiness sa...

Jag tror inte det är hästköttet i sig som är bekymret för det finns ju som pålägg ändå. Utan mer varifrån köttet kom. Någon berättade på mitt jobb att i Sverige har vi stenkoll (tror vi) på hurvida friska hästar slaktas och äts upp. I andra länder är inte kollen (tror vi) lika noga. Och att det finns någon bakterie som inte är bra alls om vi får i oss. Något sådant sa min kollega.