Fick en hop kräftor över efter kräftkalaset med fina vännerna. Vad göra om inte en liten kräftsoppa med kok av skal och allt? Skaldjurssoppa när man tar vara på smaken i skalen blir alltid gott. Tidigare har jag mer fräst skalen i en stor traktörpanna. Den här gången testade jag att koka ur dem. Får nog säga att jag håller på fräsa framför koka i smakutbyte.
Men det som blev helt gudomligt gott var kräfttoasten vi gjorde till! Så här gjorde jag för 2 rejäla:
8 kräftstjärtar -hackade
Philadelfiaost -en rejäl klick
Gräslök - en nypa finhackad
Rostbröd, 4 smörade skivor
Rör ihop de tre första, bre ut på två av rostbröden
Lägg ihop med de två andra brödskivorna
Rejäl klick äkta smör i pannan, stek gyllene på båda sidor
Skär i trekanter och njuuut!
Tycker det är lite kul att blanda porslinsserierna: Villroy & Bosch Old Luxembourg med Blå Eld och Mon Amie.
1 kommentar:
Ser så gott ut . Din porslinsblanding var också väldigt lyckad!
Ska snart linka iväg till Långbro Värdshus som ligger alldeles i närheten , hoppas att det bjuder på lika god mat som hemma hos dig!
Kram Carina
Skicka en kommentar