Semester är det hela sommaren (med viss små pauser för jobb -typ 30 timmar i veckan eller så). I alla fall mat- och sovklockan tror att det är semester! Det betyder att när det blir jobbdags på eftermiddagen har knappast någon lunch av värde hunnit pressats in i schemat... Alltså är det middagsdags vid 22.30 när jag kommer hem från jobbet! Lite vrickat på sitt sätt, men ganska charmigt ändå. Om man inte vet vad man ska hitta på är den här nödpastan ett supersnabbt och läskigt gott alternativ!
Man tager vad man haver: Taglitelle eller ännu hellre papardelle. Medan pastan kokar tömmer man kylen på godsaker med lite medelhavskaraktär: Söndersmulad fetaost, ruccola, kalamataoliver, skivade chilifyllda oliver, några strimlor överblivet grillat kött (några små strimlor oxfilé per person blir inte dyrt men ack så gott), sönderklippt salami (Ventrecina -mmm), sönderskuren avokado, soltorkade tomater klippt i strimlor -det du gillar.
När pastan kokat klart hälls den ner i en stekpanna, på med en rejäl skvätt grädde, kanske lite pesto, svartpeppar, lite salt och alla ingredienser ovan som du valt. Låt värma lite och NJUUT! Mindre än 10 minuter och det blir en bit av himlen i munnen.
6 kommentarer:
Tack för den goda lunchen , ser mycket fram mot nästa !
Man tar vad man har kan bli hur gott som helst.
Kram Carina
Ha ha Carina! Det var snabbt jobbat, fast det var väl det som var meningen i och för sig.... :)
Åh så gott! härlig pasta.
Ha en fin kväll!
Kram Elina
Vill du ta anställning hos oss som personlig kock?? Det vore suveränt för jag älskar nog nästan allt du lagar. Kram
Det låter väldigt gott, men vårt kylskåp är inte alltid fyllt med sådana läckerheter. Måste handla först!
Ha en riktigt fin helg,
Kristina
Har nog inte alltihop i kylen samtidigt heller men det är ju det som är vitsen -ta det som finns :)
Skicka en kommentar