20 oktober 2012

ägg i skärselden.




Jag gillar den här rätten lika mycket för dess namn som smak. Som vanligt kan jag inte komma ihåg ursprungsreceptet så jag gör som jag vill istället...


Ägg i skärselden

Sno ihop en rejäl panna god köttfärssås. Var nu inte feg utan våga prova krydda med lite curry, malen rosmarin, rött vin och varför inte krossad rosepeppar förutom allt det vanliga?!! Istället för att servera med pasta gör man gropar och knäcker ner några ägg mitt i köttfärssåsen som får ca 5 min på sig att stelna till. Inte för hög värme så de blir brända bara. Serveras med en redig sallad!


4 kommentarer:

Dagar av lycka sa...

Men du, vad fiffigt! Och gott :)

Kraaaaam

Min plats i solen sa...

Gillar helt klart namnet! :)

Kram på dig

Tyg och otyg sa...

Åh, det lät gott! Ska provas, men i mitt fall blir det den vegetariska skärselden i form av quornfärs. :)

en matsked grejer sa...

Vegetarisk skärseld... fantasin skenar i min hjärna just nu :)