30 augusti 2011

med halva Grekland på bordet.




Vissa dagar saknas matlagningslusten helt. Orka! Men äta måste man och Värdshuset Gyllene Bågarna tröttnar man ju rätt lätt och fort på. Det är sådana dagar man vill ha semester och då ska man laga semestermat! Vi hamnar alltid i Grekland när vi åker utomlands och på Samos ett år åt vi de mest fantastiskt goda pitagyros till lunch var och varannan dag på strandrestaurangen. Numera äter vi nått liknande hemma...








Stekta gyrosstrimlor (eller kebabstrimlor om man inte hittar de förstnämnda), pommisar, sallad, tomatskivor och ett rejält lass med tzatziki i ett varmt pitabröd... så är lyckan gjord. Tzatzikin har vi så klart älskat ända från vår första Greklandsresa. Men den dagen vi fattade att den måste innehålla en hyfsad skvätt olivolja för att vara värd namnet är en dag värdig att skriva upp i almanackan. Mums!






Och så klart lite vattenmelon till efterrätt... Hur ska jag klara mig i vinter, det undrar jag!