Fredagskvällar är veckans svåraste kväll - i alla fall när det kommer till att producera något ätbart. Orka, som några yngre i huset skulle säga. Då är det här bra att ta till -lika gott vilken dag man än äter det faktiskt. Det tar ungefär samma tid som att åka till pizzerian och hämta hem nått att stoppa i magen. Jag använder färdiglagade kycklingfiléer Texas Barbecue från Guldfågel som finns i mörkblå påsar i frysdisken på typ Maxi. Men om man har energi kan man ju steka egna kycklingstrimlor :)
Kalassnabb Tex Mex Kyckling
Lägg ut ett lager nachos på en plåt
Skär (de färdiga) kycklingfiléerna i strimlor -lägg i en bunke
I bunken häller man också ner en halv burk tacosås och ungefär 1 dl creme fraiche eller Philadelfiaost
Rör om, klicka ut på nachosen
På med en rejäl näve riven ost
Ugnen 175 grader 5-8 min -tills det ser klart ut :)
Om man vill kan man använda chunky salsa istället för tacosås och man kan också
blanda i lite starkare tex mex chilisås om man känner för det
7 kommentarer:
Åhå, den här kommer in i mitt kök ögonabums ;)
"En matsked kyckling" kanske ;) Tack för receptet!!
Det här gillar jag, gott och enkelt!
Kram
Låter gott och enkelt! Mums!
Tack för receptet! Blir perfekt när barn o barnbarn sitter i stugan o väntar att jag ska komma på fredag kvällar med mat. De ska få Tex mex kyckling till de tröttnar!
Kram Eva
Men gu vilken snabb o säkert supergod maträtt! DET ska lagas så fort jag får tag i kyckling!!
Klem Anna
Det där tror jag att hela texmex-juryn här hemma kommer gilla!
Tack för tips! :))
Det lät inte alls dumt! Det ska jag prova någon gång. Tack för tipset på min blogg :-).
Här blev det till slut Purjolök i paj
http://vilrummet.blogspot.se/2013/02/fredagsgott.html
Ha en skön fredagskväll.
Kram Helén
Skicka en kommentar