4 mars 2012

oh la la potatisen, I love u.Oh la la, det är nog fysiskt omöjligt att tröttna på rårakor med crème fraiche, rödlök och röd caviar. Det är mannen som gör dem men jag t-r-o-r att det går till så här:


Rårakor med lyx!

Riv potatis i lagom mängd
Smält ett berg smör i pannan och sedan i lite olja också
Häll i rejält med potatis, platta till, riktigt hög värme först så de fräser ihop till en sammanhängande platta
Salta Lagom (för du är ju i Sverige)

Serveras gärna med ovan nämnda crème fraiche, finskuren rödlök och caviar (eller ännu hellre löjrom). Annars är de fina som tillbehör till en god köttbit eller lax!


Förresten har jag börjat fixa med lite mer överskådliga och sorterbara etiketter på recepten så det ska vara lättare att hitta smarrigheterna. Spana gärna längst ner i etikettlistan, alla börjar med ätbart! Om du önskar annan indelning hojta så fixar jag :).

6 kommentarer:

Jenny sa...

Ser helt underbart gott ut, men den här veckan ska jag försöka undvika kolhydrater helt ;) Får se hur det kommer att gå, jag har ju en massa snygga jeans i garderoben som jag vill komma i igen...
Kram Jenny

a piece of happiness sa...

Tack för alla goa kommentarer. Jag är lite dålig på det just nu. Men jag kommer igen.

Rårakor är ju så himla gott!

Hildas hem - Sofia sa...

Jag håller med! Potatis är så jäkla gott och rårakor är underbart. Det var dock väääääldigt längesedan jag gjorde det. Det kanske får bli snart :)

Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia

PS. Idag är min fina vinst från dig med i bloggen :)

Tyg och otyg sa...

Oh, ja, det är så gott! Jag brukar ha i lite riven lök och grovrivna morötter när jag gör sådana där, och så ett ägg för att hålla ihop det. Cf, rom och rödlök är godaste tillbehören, men keso och lingonsylt är inte dumt det heller. :)

Anna/Rackarungar sa...

Ja, här kommer ju verkligen potatisen till sin rätt. Den här rätten är oslagbar i alla lägen. 5 veckor influensa - skojar du? Är det ens möjligt?! Jag blir en sjuk, vidrig person och så obeskrivligt rastlös efter två dagar, fast jag är sjuk. Ligga i sängen (ofrivilligt) är bland det värsta som finns. Jag är på benen idag, tack och lov. I morgon räknar jag med att vara frisk. Så här kan man ju inte ha det! :)
Kram!

Mrs Sunshine sa...

Alltså vad gott! Detta är ju en klassiker av en anledning. Trevligt att Mannen fixar:-)

ha en fin kväll!