12 februari 2013

upphottade varma mackor o goa vänner.



Sommartid är det så enkelt att skicka ut en hop sms till en bunt vänner och bjuda på mat i alla enkelhet när gemenskapen och glädjen att ses är det som räknas. Om mat i all enkelhet smakar bra är det ju desto bättre... En återkommande favorit här är att strimla överblivet grillat kött på varma mackor. Mer matigt än varma mackor original och supergott! Här är två versioner:


Upphottade varma mackor I

Rester av den här röran till röd potatissallad bres ut på mackorna
Strimla rester av grillat kött och lägg på
Skivor av mozzarella
I ugnen tills de är lagom :)




Upphottade varma mackor II

Svampstuvning med torkade trattisar eller den svampen man har, massor av grädde
& möjligen en liten sojaskvätt och paprikapulver
Strimlat grillat kött
Riven ost
Sen det där med ugnen...

Serveras med en massa god sallad så klart
(Mackorna på bilderna saknar sin ost som ni ser, skulle vara lite torra utan:)





Det kan ju så lätt upprepas vintertid, det här med att bjuda hem en massa kompisar alltså. Jag kan faktiskt inte komma på en enda hållbar ursäkt till varför inte...

2 kommentarer:

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Men mums vad gott!

Kramar Victoria

Dagar av lycka sa...

Men precis. Varför är det så himmelens svårt att få till dejter med vänner och bekanta på vintern när det är så skönt avslappnat på sommaren? Borde ju inte vara någon skillnad egentligen?!?

Kram på dig! /Anna